Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 20, 2008

Heimwee

Van m'n dochters moest ik toch maar'ns een keertje Mega Mindy kijken. Inderdaad bleek een vriend van me gelijk te hebben en is politieagente Mieke leuker dan haar alter ego. Als tegenprestatie keken de kinderen op mijn aanraden een aflevering van "Pittige Tijden". Hoewel de serie veel fans kende (waaronder ik) kreeg die toch (met name vanwege het acteerwerk en de flinterdunne soap-parodie-verhaaltjes) veel kritiek.

Misschien dat Maxime Verhagen zich de eerdere kritiek aan zijn adres heeft aangetrokken. Met veel bombarie werd indertijd verkondigd dat hij via zijn website om de zoveel tijd live zou chatten met bezoekers. Maar wie er ook kwam tijdens het chat-uurtje...geen Maxime Verhagen. Sterker nog: via zijn site kon je hem niet eens een mailtje sturen. Er was zelfs niet eens een contactformulier of zelfs maar een postbusnummer te vinden! Het hosting-bedrijf in kwestie bleek zelfs een aparte service te hebben voor mensen die slecht tegen kritiek kunnen; voor een bedragje per maand meer filteren zij het gastenboek op reakties die de minister vooraf via bepaalde kenmerken heeft afgekeurd.

Daarom geloof ik ook niet dat de site http://www.hierisministerverhagen.nl/
een lang leven beschoren is. Hoewel zijn adviseurs hun best doen en speeches schrijven over "politici horen dicht bij het volk te staan", chatsessies bedenken en nu zelfs verzonnen hebben dat mensen via Google Earth en Twitter kunnen bijhouden wat de minister doet heeft dat alles weinig zin zolang Maxime Verhagen minachting toont voor het volk.

Ook rechtstreeks aan hem gerichte vragen, door mij gesteld via zijn tweede Kamer e-mail adres heeft hij volledig genegeerd. Voor mij is het volkomen duidelijk: Maxime Verhagen toont niemand respect.

Wie ik bijzonder veel respecteer is mijn zoon want ondanks de vele instabiele factoren in ons leven blijft hij een toonbeeld van stabiliteit. Natuurlijk is hij -net zoals zijn vader- wel'ns een beetje chagrijnig maar dat mag best. Vandaag hielp hij mee bij de terugkeer van Toos en Moos, onze goudvissen die gedurende de hele renovatie-periode bij buurvrouw Winonah hadden gelogeerd. Tot grote vreugde van zusjes Eva en Dayna kunnen wij nu ook weer een echte keuken gebruiken. Zodoende werd het zelf frieten snijden! De jongste las vandaag broer en zus voor uit "(Wij gaan op) Berenjacht" maar bleek later toch teveel last van heimwee te hebben om ook de nacht bij ons door te brengen. Tsja, wat zou U doen als zo'n 7-jarig hummel ontzettend last heeft van heimwee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht