Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, mei 30, 2008

Indiana Jones

Op straat even staan kletsen. Eerst met buurvrouw Ingrid en even later met buurvrouw Ingrid. Ook zij wilden even op de hoogte worden gesteld van de nieuwste verwikkelingen rond de brand in m'n huis. Ik kon hen vertellen dat ik de afgelopen twee weken evenzovele kilo's ben afgevallen en vanavond als afleiding voor de Ferman en mezelf naar de film zou gaan.

M'n zoon en ik zijn nu net terug van de bioscoop. De keuze was gevallen op de avonturenfilm "Indiana Jones and the kingdom of the chrystal skull". Heerlijk. Een avonturenfilm zoals een avonturenfilm bedoeld is compleet met Amerikaans-Engels sprekende schurken met bijzonder slecht Russisch accent. Fraai om Harrison Ford in zijn oude rol te zien en een prachtige bijrol van John Hurt.

Ben overigens benieuwd hoe een held als Indiana Jones instanties zou aanpakken! Vandaag wachtte ik -na een afspraak te hebben gemaakt eerder op de dag- op de reparatieman van de woningbouw om te zorgen dat ik in de tijdelijke woning ook naar het toilet kan. Vermoedelijk zal ik de komende maanden enige malen van het toilet gebruik willen maken en hoewel de nieuwe buurvrouwen bijzonder vriendelijk zijn wil ik hen toch niet al te veel lastig vallen. Helaas. De reparatieman kwam niet opdagen. Daarom maar gebeld:"Tsja, op dat adres woont officieel niemand en daarom sturen wij er ook niemand heen."-"Waarom vertelde U mij vanmorgen dan dat U iemand zou sturen?"-"Dat weet ik ook niet."-"Maar volgens Uw cheffin was alles geregeld!?"-"Die werkt hier niet meer." Daar mag je het dan mee doen. Enfin: een nieuwe afspraak gemaakt voor dinsdag aanstaande.

Vond verder een kaartje in de bus van de geiser-onderhoudsmonteur: die was langsgeweest maar trof niemand thuis. Gebeld voor een nieuwe afspraak:"Volgende week krijgt U een nieuw kaartje in de bus met daarop een nieuw service-nummer. Als U dan weer even belt (a 10 cent per minuut!) en het nieuwe servicenummer doorgeeft kunnen wij een nieuwe afspraak maken." Handig. Soms wordt het mij even te moede en vraag je je af: "Als je hem nodig hebt, waar is dan Indiana Jones?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht