Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 18, 2007

Worden

Voor wie mijn "optreden" gemist heeft: hier is de uitzending van "Restauraties" met daarin Fort Altena nog te zien. Goed, met een dag werken was ik niet langer dan een aantal seconden in beeld maar toch kan ik op m'n CV zetten dat ik Napoleon gespeeld heb. Lachen, toch?

Met solliciteren ben ik al heel wat langer dan een dag bezig maar enig resultaat is nog niet geboekt. Van veel potentiële werkgevers heb ik zelfs geen idee wat zij vonden van mijn brief + CV omdat zij om een of andere reden tegenwoordig niet meer de moeite nemen te reageren. Er zijn enkele uitzonderingen:

Op 4 oktober verstuur je een sollicitatie-brief om op 16 oktober deze reaktie te ontvangen: (Let wel: het betreft een vacature via een uitzendbureau!)

>>Gezien het grote aantal reacties op vacature 343184 (database medewerker bij een Trust kantoor), stuur ik u bij deze een algemene terugkoppeling: Naar aanleiding van uw reactie op vacature van 343184, moet ik u mededelen dat de vacature helaas niet meer open staat.<<

Ach ja, in elk geval heeft men de moeite genomen te reageren met meer dan een een geautomatiseerd bericht in de trant van:"Wij hebben Uw brief ontvangen. Zodra ik weer op kantoor ben zal ik U verder bericht sturen". waarna je, uiteraard , niets meer hoort.

Je zou er bijna cynisch van worden...

Inmiddels hebben wij sinds een kleine week een watermeter in huis. Neen, niet een meneer die ons water meet maar een apparaat dat bijhoudt hoeveel water wij verbruiken. Zo krijgt Waternet een legitieme reden om ons meer te rekenen. Het wachten is nu op zo'n apparaat waar een muntje in moet. Naast een soortgelijk apparaat voor gas en electriciteit. Wil je op een dag een warme douche dan stop je een muntje (of je chip-pas) niet alleen in de watermeter maar ook in de gasmeter. Nog een paar jaar verder en kinderen krijgen voor hun verjaardag een gasmuntje zodat ze voor die ene keer per jaar een warme douche kunnen nemen.

Wat voelde als een warme douche was het gezellig kroegbezoek van gisteren; Even lekker een biertje gedaan met verschillende buren en vrienden daarvan. Met m'n zoon doe ik momenteel weinig anders dan veel rust nemen, DVD'tjes kijken en spelletjes spelen als schaken, Jenga en darten. Gek genoeg kun je daar behoorlijk moe van worden.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Deborah Kerr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!