Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 03, 2007

Moment

Hirsi Ali terug in Nederland? Nog even en Knight Rider komt terug op de buis...

Je probeert je kinderen te leren dat je er wel komt in de wereld zolang je maar vasthoudt aan je idealen. Beter gezegd: Je komt er wel, zelfs als je vasthoudt aan je idealen. Vervelend is het te moeten constateren dat het nastreven van die idealen vaak van verschillende kanten wordt tegengewerkt. Uiteindelijk moet je die idealen toch laten varen, simpelweg omdat je anders aan de bedelstaf raakt. Wat vertel je je kinderen dan?

Denk aan de rechtenstudent die rechten gaat studeren om onrecht te kunnen bestrijden en later liever een huisbaas helpt met het verwijderen van krakers dan dat-ie een kraker helpt die ten onrechte is uitgezet. Omdat dat meer geld oplevert. Of neem de arts die liever een borstvergroting uitvoert in een privé-kliniek dan een jongen z'n flaporen rechtzet via het ziekenfonds. Omdat dat meer geld oplevert. Bijvoorbeeld.

Soms hou ik het even niet vol om aan m'n idealen te voldoen maar ik blijf m'n best doen. Zo ging ik vanmorgen langs bij het stadsdeelkantoor waar een ambtenaar mij wist te vertellen dat ik, ook al denkt de Belastingdienst daar anders over, in 2004 met niemand anders samenwoonde dan m'n zoon.

Bij het Ondernemershuis was men zeer enthousiast over m'n bedrijfsplannetje en het koffiedrinken bij buurvrouw Hetty was gezellig. Al met al was ik keurig op tijd van Amsterdam vertrokken voor de repetities in Nieuwegein voor een binnenkort uit te voeren kindervoorstelling.

Omdat ik vantevoren wist dat ik waarschijnlijk niet op tijd thuis zou zijn was oppas Suus met de Ferman naar atletiekles. Toen zij thuiskwamen zat Fer's zieke moeder op hem te wachten met een heel lief kaartje. Tot er een bed voor haar vrijkomt in een daartoe ingerichte instelling brengt zij de nachten door op de bank bij de lieve buurvrouw Hetty. M'n zoon gaf z'n moeder een dankjewel-kusje voor haar kaart. Toch wel een emotioneel moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!