Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 08, 2007

Tevreden zijn

Tevreden zijn

Wouter "Draaikont" Bos heeft geen zin om de topinkomens aan te pakken. Althans, nu hij in het kabinet zit. Toen hij nog in de oppositie zat viel hij zijn huidige direkte chef, de heer Balkenende er nog op aan: "Noem mij drie punten waarop de topinkomens hebben moeten inleveren. Noem er dan maar twee. Of een."

Het beleid van de nieuwste minister van Financiën heeft wel wat weg van dat van de VS: Luidkeels roepen dat Noord-Korea moet ontwapenen en stiekem afgelopen januari een wapenverkoop van Noord-Korea aan Ethiopië (Waar halen die trouwens het geld vandaan? Verkeerde dat land niet in hongersnood?) goedkeuren, ondanks een VN-embargo vanwege eerder gedane kerproeven ("Hoera! De bom doet "BOEM!" Hij doet't!!!").

Inmiddels is het toch al heel wat jaartjes geleden dat er een heuse kernbom is gebruikt en kun je zo'n ding gerust als "retro" bestempelen.

Gisteren had ik zelf een geweldige retro dag. Het begon met een potje "lummelen" met m'n kinderen, die een uurtje later eieren stonden te schilderen om 's middags samen in bioscoop Het Ketelhuis te genieten van de avonturen van Het Molletje. Geweldig! En elke keer dat Krtek (zoals zijn naam in het oorspronkelijke Tsjechisch luidt) bedroefd was moest Eva van zes een beetje huilen terwijl haar 5-jarige zusje Dayna het juist wel grappig vond. Ook hun grote broer genoot van de filmpjes.

De dag eindigde voor de kinderen met een paas-etentje bij oma en voor mij begon de avond pas!


Oud-collega René haalde mij op en samen reden wij naar IJmuiden waar in het Witte Theater een bijzondere avond gepland stond:"An EKSEPTIONal tribute". Voormalige bandleden van het legendarische Ekseption eerden bandleden die om uiteenlopende redenen niet meer konden spelen. Een paar technische missers deden niets af aan de gave sfeer van het geheel. Rick(van der Linden, Red.) kan tevreden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht