Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 05, 2007

Arresteren


Arresteren

De Ferman ging vanmorgen naar het Paasontbijt op school gehuld in een maatpak dat zijn vader (mij dus) zo'n 20 jaar geleden was aangemeten. Het zat hem als gegoten! Jammer alleen dat hij vrijwel de enige in de klas was die speciaal voor de gelegenheid was gekleed. Ook in het uitgaan zie je die tendens. Bij het thema "kom verkleed" zet men een maskertje op en draag men verder een t-shirt met spijkerbroek; bij het thema "piraten" doet men een ooglapje voor en draagt men verder een t-shirt met spijkerbroek; Bij het thema "kinky" draagt men een t-shirt met spijkerbroek...Uitzonderingen daargelaten natuurlijk maar verreweg de meest Nederlandsche jongeren bezitten geen greintje fantasie. Ik geef voor het gemak maar even de televisie de schuld.

Een uitzondering dient ook gemaakt te worden voor oppas Suus die met haar kompaan Charlotte een tafel presenteerde in het kader van hun eindpresentatie van de opleiding die zij volgen. De bedoeling was een tafel voor twee te dekken. De twee eerder genoemde jongedames kozen voor het thema Gothic en zo stonden er ondermeer een schedel en twee kelken op tafel. Het pronkstuk was toch wel een bloemstuk met rode rozen gerangschikt in de vorm van een pentagram. Kunstig gedaan, dames! Complimenten.

Complimenten verdient ook de loopbaanbegeleider die een tiental hoogopgeleide mensen (waaronder ondergetekende) van advies mocht dienen over het benaderen van de perfecte baan. Niet dat die bestaat maar dat neemt niet weg dat je ernaar kunt streven die te vinden. Bedenk goed wat je wilt en houd er rekening mee wat een mogelijk toekomstig werkgever in jou zoekt. Met een beetje mazzel kom je elkaar tegemoet.

Vooralsnog kom je niet overal in de hoofdstad handtastelijke agenten tegen die in opdracht van de burgemeester mensen betasten op zoek naar illegaal wapentuig. Terecht. Het is ook wel errug grof om ervanuit te gaan dat iedereen schuldig is totdat het tegendeel is bewezen. Zelfs de Amsterdamse VVD-fractie vindt de gedachtengang van Cohen te ver gaan.

In Engeland kan het Big Brother niet ver genoeg gaan. Er worden zelfs al camera's met luidspreker geïnstalleerd! Ziet U't voor zich, zo'n stem die opeens over straat schalt:"Niet uit Uw neus vreten, he mevrouwtje? Dat is vies! " of "Zeg, Mohammed: dat is al de tweede keer deze maand dat je een zelfmoordaktie pleegt! Je weet dat we je de volgende keer moeten arresteren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht