Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 02, 2006

Burgerrechten

Burgerrechten

Het is dat er 1 SP-kamerlid nog moest worden beëdigd want anders zou de motie om tot een generaal pardon te komen voor langzittende asielzoekers met 2 stemmen verschil zijn aangenomen. Nu was het slegs één stem die voorkwam dat Der Rita haar uitzettingsplannen ook voor deze groep mensen mocht doorvoeren. De kans is groot dat zij de wil van de meerderheid van de Kamer naast zich neerlegt en alsnog tot uitzetting overgaat want al eerder heeft zij in haar eentje besloten dat zij in haar eentje een democratische meerderheid vormt Volgens Wouter Bos heeft zij dan "een groot probleem". Wat wil hij eraan gaan doen: z'n tong naar haar uitsteken?

Helaas is ook zo goed als niets te doen tegen de grove schending van burgerrechten die momenteel in Amerika plaatsvindt. Vanaf maandag is het Automated Tracking System (Automatisch Traceeersysteem) actief. Dit coputersysteem voegt gegevens van verschillende instanties samen en conludeert daaruit in hoeverre de burger in kwestie eeen terreurdreiging vormt. Dankzij je ziekenfondspasje kan het systeem zien of je bij de apotheek bent geweest en dankzij je WalMart-pas kan het zien dat je kunstmest hebt gekocht voor je tuintje. Als je dan ook nog'ns in het vliegtuig geen broodje ham hebt genuttigd (ook dat wordt verplicht genoteerd!) ben je voor tenminste veertig jaar lang een verdachte in de ogen van Big Brother.

Soms voel ik mij ook meer een "Big Brother" dan een vader voor Ferdinand. Zo niet afgelopen donderdag toen wij vierden dat hij zijn blauwe band karate had gehaald. Dat vierden wij door zijn blauwe band karate te halen, langs te gaan bij sneleetrestaurant "De Gouden Bogen" en een filmpje te kijken. Gezellig.
dat was ook het bezoek van collega Georges die tevens bleef pitten. Helaas moest ik ook nog werken aan wat deelraadsstukken die nacht want anders had ik nog wat meer van zijn meegebrachte wodka kunnen genieten.

Gisteren was het genieten van een "normale" dag: gewoon lekker werken, gewoon een half uurtje tijd voor eten en chillen en gewoon een fractie-overleg.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jesse Dingemans en burgerrechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!