Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 01, 2006

Werkvloer

Werkvloer

M'n kinderen hebben mij lekker tot tien uur laten uitslapen. Geweldig, niet? Terwijl ik mijn (financiële) administratie van september afrondde gingen broer en zus opruimen in hun deel van het huis om vervolgens samen een paar verjaarskaartjes te fabrieken. Als beloning voor ons harde werken, zo vroeg op de morgen gingen we lekker samen ontbijten. Daarna hees Eva zich in de nieuwe kleren die zij gisteren al ontving in het kader van haar aanstaande verjaardag, surfde Ferdinand naar Bookcrossing.nl om wat boeken aan te melden en verwerkte ik de niet-financiële administratie die nog lag. Terwijl broer en zus een cadeautje inpakten voor zusje Dayna (die tenslotte ook een beetje bijna jarig is) kon ik even het gasstel schrobben en de afwas doen.

Zo kwam er ruimte vrij om met m'n dochter samen appelmoes te maken, in afwachting van de komst van oma. Terwijl m'n moeder bijkletste met m'n zoon (had ik al verteld dat hij vanuit het schoolkamp in Soest een hoefijzer voor mij had meegebracht? "Voor geluk, pap!") huppelden m'n dochter en ik naar de oud-papierbak, de brievenbus en de bakker voor een paar broodjes voor de lunch.

Die nuttigden wij in de binnentuin in het gezelschap van buurvrouw Hetty.

Niet lang nadat Eva was opgehaald door haar moeder en zusje werd de door haar achtergelaten leegte een beetje opgevuld door de moeder van Ferdinand, buurvrouw Johanna. Na haar kopje koffie liet ook zij m'n zoon en mij met z'n tweetjes achter.

Strakjes om acht uur schakelen wij de TV over naar de Amsterdamse lokale zender Salto/A1 voor een aflevering van "de mens achter de politicus" of zoiets. Een aflevering waarin ondergetekende een dagje werd gevolgd op de reguliere werkvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht