Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 07, 2006

Universum

Universum

Het Israëlische leger wist niet dat er mensen zaten in het flatgebouw in het Libanese Kana toen zij het bombardeerden. Zeggen ze. Natuurlijk: je gaat voor de lol miljoenen aan raketten afvuren op een leeg flatgebouw. Bijna net zo stompzinnig als het antwoord van de Amerikaanse regering toen hen werd
gevraagd waarom ze een school hadden platgegooid in Bagdad:"Het was geen school maar een opleidingsinstituut voor toekomstige terrroristen. Eén van die toekomstige terroristen gooide zelfs een steen naar een militair. Nou, dat doen alleen terroristen natuurlijk...Aan de andere kant blijven de mensen van Hezbollah raketten afvuren op Israël zoals vandaag op Haifa terwijl ik mij al een tijdje afvraag waarom ik nog niets gehoord heb vna een vriendin die daar woont...:-(

Vandaag hebben wij ons daar even niet druk om gemaakt. Buurvrouw Hetty kwam langs terwijl wij nog lekker ongewassen rondliepen. Heel rustig aan een beetje lopen opruimen en de gestreken en gevouwen was weggeborgen vooraleer wij richting middagavontuur vertrokken. Eerst de tram, toen de trein en vervolgens weer een bus; een stukje lopen en toen waren wij bij 's wed, een stukje natuurschoon in de Kennemerduinen. Met nog zo'n vijftig anderen genoten van het fraaie zomerweer en met welgeteld 4 anderen gezwommen. "Ons" stukje strand bedroeg ongeveer 30 vierkante meter. kom daar maar eens om bij Zandvoort! Op de weg terug naar huis maakten wij buren Debbie & Billy deelgenoot van onze avonturen.

Het avontuur vandaag eindigde met een kijkje naar de sterren met m'n zoon's Bynostar 76, een prachtige beginners-telescoop. M'n kinderen en ik keken onze ogen uit naar de pracht van het universum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!