Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 19, 2006

Lachen

Lachen

Gelukkig was ik vandaag iets eerder thuis dan gepland. En dat na een hartelijk weerzien met regisseur Kieron Smith die op het werk was om ons van het tips en trucs te voorzien. Niet alleen hij maar ook baas Wybo bleek uiterst content met één van m'n shows van vandaag. Leuk toch? Net als het onverwachte belletje van Eva ("Ik hou van jou, papa!"), en de korte bezoekjes van buurvrouwen Hetty en later ook Johanna. De Ferman was duidelijk zeer verheugd dat zijn moeder even met hem kwam kletsen.

Over kletsen gesproken: Degeen die gisteravond tijdens de deelraadsvergadering het vaakst en meest langdurig
anderen interrumpeerde kreeg vanmorgen vast geen indringende oproep van zijn wekker:"Wordt wakker! Wordt wakker!"

Wanneer gaan burgers eindelijk wakker worden en beseffen dat zij worden gemanipuleerd? Volgens sommige berichten moeten gesluierde vrouwen die voortaan een filiaal willen binnenstappen van kinderspeelparadijs Ballorig zich identificeren. Dit zou zijn om de veiligheid van de kinderen te kunnen waarborgen. Dat begrijp ik dus effe niet. Vrouwen met een nikaab of burka laten hun gezicht nauwelijks zien en dus is de kans groot dat zij
zelfmoord-terrorist zijn. Of zoiets. Gelukkig bestaat er identificatieplicht en kunnen ook deze vrouwen zich voortaan identificeren. Mochten zij volgens de kassajuffrouw (of meneer natuurlijk) voorkomen op de lijst van bekende zelfmoordenaars (na het plegen van tenminste twee zelfmoordaanslagen krijg je een vermelding op die lijst) of als kinderlokkers (ja, dat woord mag weer!) vermomd als gesluierde vrouwen (een dagelijks voorkomende praktijk...) mag de dame in kwestie de toegang worden geweigerd tot de grootste ballenbak van
Nederland. Het volledige bericht is na te lezen in de Trouw van vandaag. De website van Ballorig maakt hier geen gewag van.

Ondermeer de gratis verspreidde krant Metro maakt gewag van de zoveelste miskleun van onafhankleijk kamerlid Gonny van Oudenallen: Gonny van Oudenallen staat boven de wet. Dat vindt Gonny van Oudenallen die op de beschuldiging dat zij al zeker twee jaar lang haar huis in onderhuur aanbiedt reageerde met: "Het gaat niemand iets aan wat ik met mijn woning doe."

Ook een zeer kleine bevolkingsgroep in de Amerikaanse staat New York staat boven de wet: Rechters in New York mogen voortaan met een geladen handvuurwapen ter zitting verschijnen. Ooit kwam je dit soort scenes alleen maar tegen in vergezochte filmscripts zoals die van Mad Max waarin de maatschappij zover is ontwricht dat de anarchistische regering zo'n maatregel nodig acht. Toentertijd kon ik er om lachen...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mickey Spillane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!