Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 10, 2006

Voetbal gekeken

Voetbal gekeken

Sybilla Dekker speelt blijkbaar graag het kinderspelletje "de omgekeerde wereld": alles wat zij doet staat in contrast tot wat zij zegt te willen. Bepleitte zij eerst dat het verhogen van de huren zal leiden tot een betere doorstroming op de huizenenmarkt zo zegt zij nu zeker te weten dat het algeheel verbieden van kraken ervoor zal zorgen dat woningen minder lang leeg staan en speculatie wordt tegengegaan. U begrijpt het goed: door woningcorporaties en andere huizenhandelaren toe te staan een woning voor een onbeperkte tijdsduur leeg te laten staan wordt voorkomen dat die woningen leeg blijven staan. Volgens de logica van Sybilla Dekker. Gelukkig zijn de vier grote steden van zins de plannen van de bewindsvrouwe te boycotten. Niet kraken moet worden afgeschaft maar de minister van Volkshuisvesting!

Op de Filipijnen is de doodstraf afgeschaft. Nu Amerika nog. Naast landen als China, Engeland, Iran en Saoedie-Arabië (toevallig landen waar Amerika dikke maatjes mee is/graag wil zijn) wordt ook in het land van de onbegrensde mogelijkheden nog immer de ultieme straf opgelegd. Het nut van deze manier van straffen is nog nimmer aangetoond. Het weerhoudt alleen degeen die'm krijgt opgelegd ervan ooit nog iets vreselijks te doen. Mensen die écht kwaad willen worden er niet door afgeschrikt. Zelf ben ik er nog steeds voorstander van om bijvoorbeeld de dader van een kindermoord aan de nabestaanden uit te leveren. Die weten wel raad met de dader...

Ik weet wel raad met mijn tijd: geen minuut laat ik onbenut. Zo was ik gistermorgen op het deelraadskantoor om eea te regelen. Eigenlijk wilde ik ook nog iemand van het dagelijks bestuur spreken over een akkefietje maar hoewel ik tot half tien gewacht heb bleek er niemand van hen aanwezig. Wel bleek dat de ambtenaar die ik sprak recent met haar kinderen in The Amsterdam Dungeon is geweest. Zij vroeg zich al af waar zij mijn gezicht van kende...;-)

Vanmorgen haalden m'n zoon en ik z'n zusje op waarbij heel wat af werd gegiebeld met Dayna, Eva's jongere zusje. Daarna met z'n drietjes de Albert Cuypmarkt over om ondermeer een dekbedovertrek voor het nieuwe bed te scoren met bijbehorende kussenslopen in Chinees drakenmorief. Errug koel! Het weer was echter warm dus het verder shoppen viel ons zwaar, desalnietemin zijn wij geslaagd voor een zomerjackje voor Eva en een broek voor de Ferman. Gelukkig was het koel bij Johanna op de kamer. Fer's moeder vierde haar verjaardag en wij waren uitgenodigd. Buurvrouw Hetty was zo attent ons namens haar een cadeautje te laten overhandigen. Na de "verplichte" stukken taart (mjammie!) met limonade liepen wij wat rond te dolen op het Osdorpplein waar wij tot schrik van mijn portemonaie de Action ontdekten: daar ging weer een tientje aan absoluut onnodige snuisterijen waar de moderne mens niet zonder kan...Even verderop het avondmaal genuttigd en naar huis om nog lekker ruim een uur in de tuin te genieten van het fraaie zomerweer en het gezelschap van buren Debbie & Billy en Hetty & Vincent.

Het eind van de avond het huis lopen herinrichten en (jawel!) voetbal gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!