Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, april 08, 2006

Waardenbesef

Waardenbesef

De sociale dienst in Landgraaf stuurt voortaan een medewerker mee wanneer een cliënt een sollicitatiegesprek heeft. Zo controleren zij of de cliënt daadwerkelijk sollicitaties heeft. De beoogde werkgever mag het bijzitten weigeren, de cliënt niet. Dat is lekker! Zelf zou ik iemand die tijdens een sollicitatiegesprek moreel en praktisch ondersteund wordt niet kunnen zien als zelfstandig persoon. Ziet U het voor zich? Een personeelsadvertentie met ondermeer de zinsnede "moet zelfstandig kunnen opereren". Zo'n baan kunnen werkloze Landgravers voortaan dus wel vergeten.

Het OM was "vergeten" dat zij vastgoedmagnaat Willem Endstra hadden toegezegd Willem Holleeder te vervolgen voor moord als Endstra zijn zwarte boekje zou overhandigen, aldus De Telegraaf. Toen bleek dat Endstra zelf het brein was achter diverse illegale activiteiten (waaronder liquidaties!) ging de deal niet door. Terecht. Sowieso moet men geen deals sluiten met criminelen. Behalve dan wellicht een in de trant van "vertel me wat je weet of ik vertel je vrienden dat je alles verteld hebt wat je weet".

Ach, het is toch allemaal een groot circus. Niet zo leuk als het circus in Cannes, begin van de week: Cirque Endemol. Van dat feest zijn er nu wat foto's online. Heb mezelf er nog niet tussen ontdekt maar wel ene Sarah...

Via collega entertainers ontving ik ondermeer de volgende foto, waarvoor dank:
Liz and Terrence in Cannes

Nu wij...eh...ik...het toch over foto's heb: tijdens de demonstratie van vandaag op De Dam in Amsterdam zijn er ook veel foto's gemaakt. Via deze link krijgt U een kleine impressie van de demonstratie die gericht is tegen het huurbeleid van minister Sybilla Dekker van VROM. Het beleid komt er grofweg op neer dat mensen die minder ontvangen dan 1,5 maal modaal naar de buitenwijken moeten verkassen zodat de binnensteden vrijblijven voor de iets rijkere Nederlanders om zo ghetto-vorming te bevorderen. "Rijk" dan in geld uitgedrukt want als je met genoegen tegen mensen aanschopt uitsluitend en alleen vanwege het verschil in financiële tegemoetkoming ben je in mijn ogen zo arm als maar zijn kan.

M'n zoon en ik konden er helaas niet bij zijn omdat wij aan het werk waren, zo legden wij ook een SP-raadslid uit Haarlem terwijl zij folders stond uit te delen. Zelf mocht ik van 1 tot bijna acht een aantal acteursrollen vervullen terwijl mijn zoon zich voornamelijk verdienstelijk maakte als winkel-assistent. Ook vond hij het errug vermakelijk om nietsvermoedende klanten angst aan te jagen in het spiegeldoolhof. Morgen mag hij weer met papa mee naar het werk maar aan een kleine naborrel, zoals vandaag, doen wij morgen niet. Eerst gaan wij morgenochtend langs oma's huis. Van diverse kanten stromen de steunbetuigingen binnen. Heel fijn te weten dat er zoveel mensen met ons meeleven. Thanks guys!

Vanavond bleek mijn moeder te zijn verhuisd van ziekenhuiskamer. Tijd om familieleden daarover vantevoren in te lichten is er blijkbaar niet maar je schrikt toch wel even als je op de kamer komt en een leeg bed aantreft. Een verhuisnotificatie op de deur zou al prettig zijn. Hoeveel tijd zal dat kosten: dertig, veertig seconden? Ongeveer net zoveel tijd als een belletje dus. Volgens mij heeft het bijkans totaal gebrek aan servicegericht meedenken dus niets te maken met tijdgebrek maar alles met een gebrek aan waardenbesef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!