Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 15, 2006

Vrije dag

Vrije dag

Een afgevaardigde van het hoofdstedelijk bestuur kwam langs met felicitaties en een lekkernij voor bij de koffie. Dat was tijdens de kerngroepvergadering van SP-Westerpark, eerder vanavond. Nu gaat het dan echt gebeuren: morgen worden de nieuwe deelraadsleden (waaronder ondergetekende dus) ingezworen. Spannend, hoor.

Verder was het vandaag een vrij spanningsloze dag. Die begon met uitslapen omdat m'n zoon en ik allebei vrij waren vandaag. Zo hebben we een aflevering van Q&Q zitten kijken terwijl ik een kleine achterstand in de administratie wegwerkte en Ferdinand een kaartje schreef aan z'n beste vriend. Foto's inplakken deden we tijdens het kijken naar Romeo & Juliet van Baz Luhrmann. Tijdens het luisteren naar Die Zauberflöte van Mozart werden nagels geknipt en werd het goudvis-onderkomen onder handen genomen. Verder scoorden wij bij een lokale boekhandel het boekenweekgeschenk "De grote wereld". Om persoonlijke redenen moest ik die gewoon in m'n collectie hebben... Intussen draaiden de wasmachine en de wereld vrolijk door.

De molenwieken van de plannen van Minister Dekker draaiden minder vrolijk door. Onder zware kritiek moest zij haar plannen om de huren per 2007 volledig vrij te geven afzwakken: de voorgenomen "huuraanpassingen" (Newspeak voor ongefundeerde huurverhogingen) gelden alleen nog voor nieuwe huurders. Hoera!

Proteststemmen laten horen heeft dus wel degelijk nut. Daarom ook deze oproep: kom aanstaande zaterdag (18 maart) naar de demonstratie op het Museumplein te Amsterdam om 13:00uur met de pakkende titel "Breken met Bush-Niet meer doden".

Nu maar naar het bedje toe op het einde van deze prettige vrije dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!