Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 25, 2005

Verrassing

Verrassing

Een kijkschijfje van een live-optreden van Uriah Heep; een paar sokken; geld; een vleesetende plant met een vrijkaartje voor Madame Tussauds; een shot-tap en een kaars in een glas met fraaie tekst. Dat zijn de door mij ontvangen cadeautjes voor deze kerstperiode. Wat heeft U zoal gehad?

Een buurt in Middelburg heeft een bijzonder onaangename verrassing gehad: een gescheiden vader was klaarblijkelijk zo wanhopig dat hij zijn jonge kinderen en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.
Wanhopig zijn begrijp ik nog maar dat iemand zo ver gaat dat de eigen kinderen naar een andere wereld worden geholpen? Wie of wat heeft die man in hemelsnaam zo ver gedreven en waarom? Had het voorkomen kunnen worden of zijn sociologische en psychologische verwikkelingen net zo voorspelbaar als een tsunami?

Het zou toch wat zijn als iemand op een dag met een rekenmodel komt waarmee dit soort rampen kunnen worden voorspeld. Het vorkomen daarvan is een geheel ander verhaal.

Mijn verhaal van de dag is een heus kerstverhaal. Na het uitslapen (Yeah!) lopen stofzuigen, nagels knippen, vloer dweilen en administratie bijwerken kwam m'n broer mij ophalen. Samen haalden wij oma en haar jongste kleinzoon op om vervolgens door te tuffen naar het huis van Tante Mary in Amsterdam-Geuzenveld: het huis waar ik het grootste deel van mijn vroege jeugd heb doorgebracht. M'n schoonzus Loes, hun zoon Stefan III en hun dochter Maureen waren daar reeds. Met z'n allen aan de kertsdis waar wij lachten, aten en serieuze gesprekken voerden. Een bijzonder prettig samenzijn.

Een paar uurtjes geen narigheid of andere ellende maar louter gezelligheid. Het kan dus wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!