Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 12, 2005

Sterk

Sterk

De kinderpostzegels zijn weer in het land, vernam ik van buurvrouw D. Koel! En er is ook een weblog van en over m'n werk. Dat wist ik niet!

Zo. De gaskachel uit elkaar gehaald, schoongemaakt, weer in elkaar gezet (met Fer's hulp) en wat extra isolatiemateriaal aangebracht. Niet slecht voor een avondje werk, al zeg ik't zelf. Vandaag weer heerlijk hard gewerkt en daarom maar weer vroeg naar bed. Was net op tijd op de opvang om Ferdinand op te halen om samen met hem boodschappen te doen.

Gisteren heeft Ferdinand gekookt. Nou ja, het avondeten van de dag ervoor opgewarmd en er een hamburgertje bijgebakken. Maar toch...ik vind het een prestatie! En dan werd ik ook al door de juf aangesproken met de mededeling dat m'n zoon zich zo goed ontwikkeld. M'n papa-hartje zwelt van trots! Ik voel mij bijna sterk genoeg om mijn werkgever te vragen op te draaien voor een deel van de kosten van de kinderopvang...

Groenlinks is van zins werkgevers te verplichten een deel van de kosten van kinderopvang van betreffende werknemers op zich te nemen. Dit door middel van een loonheffing op de lonen van alle werknemers waarna via een belastingheffing een deel van dat geld wordt teruggegeven aan de betrokken ouder(s). In wezen een belastingverhoging voor mensen met een betaalde baan, dus eigenlijk. Eigenlijk zijn het alleen maar de werknemers die er in dit gfeval op achteruitgaan en niet de werkgevers: de werkgever staat alleen maar een groter deel van het bruto loon van zijn werknemers af aan de fiscus. Grappig om te merken dat als je door het sociale vliesje prikt dit plan makkelijk van de VVD afkomstig had kunnen zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!