Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 04, 2005

Science Fiction

Science Fiction

Kent U nog die aardige Science Fiction Film met Sandra Bullock waarin iemand ondermeer het medische dossier van een vriend zodanig had gewijzigd dat deze door een verkeerde behandeling overleed? "The Net" heette die film en de rolprent blijkt allerminst Science Fiction. Dat werd bewezen door hackers die in opdracht van publiciste Karin Spaink de medische dossiers van patiënten, verbonden aan twee ziekenhuizen, opvroegen. Zij hadden formeel geen toegang tot de beveiligde dossiers maar konden die toch ongestraft inzien en zelfs wijzigen op cruciale punten indien zij dat wensten. Hoogervorst moet dus nog maar eventjes wachten met het verplicht stellen van een medisch dossier want de beveiliging vna patiëntgegevens stelt nog bar weinig voor.

Nog meer Science Fiction: De Economie trekt aan! Wanneer is nog niet bekend. In ieder geval niet in 2006 met de verhoging van de ziekenfondspremie, de kosten van autorijden, treinreizen én openbaar vervoer. Dankzij de reeds aangekondigde massa-ontslagen bij ondermeer NedCars, Volkswagen en het UWV raken er nog meer mensen afhankelijk van de overheid voor hun volledige inkomen. Maar gelukkig is er goed nieuws: De economie trekt aan! Al is nog niet bekend wanneer.

Gisteravond nog genoten van een zwoele nazomeravond en gesprekken gevoerd met buren Dudo & Johanna, Hetty & Vincent en Debbie & Billy. Eva is zojuist opgehaald door haar moeder en haar zusje maar niet voordat wij op verjaarsvisite waren geweest bij oma waar zij lekker kippebouthes heeft zitten smikkelen. Behalve de jarige waren er ondermeer m'n broer met z'n vrouw, hun zoon en dochter en de vriendin van m'n neef die ik al lang geen "neefje" meer kan noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!