Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 11, 2005

Kijk op de Wijk

Kijk op de Wijk

De kinderen liepen nog lekker in hun nakie rond toen oma vanmorgen op visite kwam. Ook haar viel het op dat zij zich duideljk prettig voelen. Alsof druk en stress niet meer zijn dan een breed maatschappelijk opgelegde methode om mensen moedwillig te onderdrukken. Zo deed de Ferman met het feit dat zijn moeder, buurvrouw Johanne, ruim anderhalf uur te laat hem kwam opzoeken niets meer dan dat melden en luisterde Eva goed naar haar vader toen die haar vertelde dat het tijd was om te ontbijten, tanden te poetsen en aan te kleden. Maar wel in haar eigen tempo en in een door haarzelf ingegeven volgorde van handelen. Als alles maar gebeurd is voor het tijd is voor een volgende activiteit in de dag. Nadat zowel oma alsook later buurvrouw Johanna waren vertrokken hebben we met z'n drietjes het huis nog een beetje lopen opruimen en mocht ik Eva's haar vlechten (Fer wil het niet hebben dat ik zijn haar ook doe!) voordat wij het Kijk op de Wijk-festival in stadsdeel Westerpark bezochten. Natuurlijk even geholpen op de SP-stand maar ook een hoop lol gehad met (de kinderen van) vriendinnen Zanne en Thura die er ook waren. Eva is in "de autootjes" geweest en Ferdinand durfde het aan om aan een elastiek te worden gekatapuleerd te worden! Stoer hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!