Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 29, 2005

Idee

Idee

In Lelystad heeft men het plan opgevat om gevangenen na vrijlating eerder van een uitkering te voorzien. Zo wordt de noodzaak voor dieven om in herhaling te vallen weggenomen, zo redeneert men. Welnu: ik heb ook een goed idee. Geef elke Nederlander eenmalig 100.000 euro en het aantal winkeldiefstallen uit noodzaak zal drastisch verminderen. Met name supermarkten en drogisterijen besparen zo miljoenen op beveiliging waardoor van veel produkten de prijzen omlaag kunnen. Kantonrechters krijgen vanzelf meer tijd om zich met serieuzere zaken bezig te houden en ook in de administratieve rompslomp eromheen valt veel geld en ergernis te besparen. Het is even een investering maar ook op de lange termijn houdt je er aardig aan over. Al is het maar vanwege al het geld dat mensen in de economie zullen pompen...

De dag begonnen met een bezoekje van buurvrouw Wynona en logistiek gezien ging er weer een en ander mis op het werk. Toch heb ik een voldaan gevoel overgehouden aan deze werkdag maar dat zal meer te maken hebben met de vrijdagmiddag-borrel die wij gemakshalve op donderdag hielden...Regisseur Kieron betaalde!

Zo geschiedde het dat ik enigszins licht in het hoofd zijnde een in de tuin spelende Ferdinand bemerkte in de tuin.
Even snel een vette hap bereid als contragewicht voor de alcohol: Pisang goreng. Na een paar flinke stukken tot mij genomen te hebben voelde ik mij nuchter en fit genoeg om het avondmaal te verzorgen.

Lekker vroeg naar bed vanavond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!