Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 04, 2005

VerbroederingWellicht dat op een dag zij zich zullen verenigen in de PZPmmmm.... Dat staat voor "Populisten zonder Programma maar medewerkend met marketingonderzoekbureaus", later afgekort tot PzP: Partij zonder Programma. De teloorgang van de LPF, Groep Wilders en de PRDV kan zo worden bewaard voor het nageslacht. Als er tegen die tijd nog een restantje resteert van D66 kan zich dat bij hen aansluiten...Toen ik vanmorgen Ferdinand naar zijn vriend Maurits bracht kon ik weer even mijn Duits oefenen. De familie is namelijk Duits van komaf, met oppas-oma voorop. Een fraai staaltje van verbroedering toch wanneer je op de dag van de Dodenherdenking als Nederlander op visite gaat bij je Duitse vriend. Waarom wrok koesteren over iets dat ruim zestig jaar geleden mensen die jij niet kent anderen die jij niet kent hebben aangedaan? Na het gezellig koffieleuten met de buurvrouw eerst weer de wekelijkse boodschappen gehaald met de Ferman. Nadat ik hem had weggebracht doorgegaan met het huisje uitruimen en foto's inplakken en meer van die klusjes tot het tijd was hem weer terug te halen. Morgen mag hij met vriend Samer naar de Linneaushof. In alle vrijheid. Vrijheid die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Nog steeds niet. Dus laten wij in ieder geval genieten van die gift die vrijheid heet uit naam van hen die er hun leven voor gaven of dat nog zullen doen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht