Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 22, 2005

Milieumarkt

MilieumarktGooglewhack:

hoeveel asielzoekers in 2003 in belgië van januarie to decemberVandaag mocht ik namens een zekere socialistische partij een standje mede-bemannen tijdens de jaarlijkse milieumarkt, georganiseerd in Amsterdam-Westerpark. Uit de discussies kwam vooral naar voren dat ik tegen de Europese Grondwet ga stemmen vanwege de intentie de markwerking hoogtij te laten vieren op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Als dienstverlenende instellingen gedwongen worden winst te maken in plaats van de nadruk te leggen op de kwaliteit van het gebodene gaat het mijns inziens snel mis. Stel dat een ziekenhuis een neuscorrectie kan verrichten voor 5000 euro of iemand kan afhelpen van een acute blindedarminfectie voor een miezerige 800, waar zou de directie dan voor kiezen? Stel dat scholen gaan schermen met extraatjes zoals gratis laptops voor elke nieuwe leerling dan kunnen alleen de grotere scholen dat waarmaken; de kleinere verdwijnen dan temidden van de schreeuwerige aanbiedingen die ontstaan. Over de kwaliteit van het onderwijs zul je al gauw niemand meer horen; een enkele zot daargelaten. Persoonlijk weiger ik te eindigen als zo'n zot.


Zo zal ik ook tezijnertijd weigeren mijn kleinkinderen te laten injecteren met een ID-chip, al is het maar om de overheid dwars te zitten. Aan de ene kant spreekt men van "eigen verantwoordelijkheid" maar tezelfdertijd wordt ons de mogelijkheid ontnomen over ons eigen lot te beslissen. Dat doet onze paternalistische regering wel voor ons. Als in "het nieuwe Europa" inderdaad de meeste stemmen gaan gelden wie bepaalt dan wat er gebeurt en wie neemt het dan nog op voor minderheden? Er is sprake van een (parlementaire) democratie als de gekozen regering de belangen behartigt van ALLE burgers en niet alleen van diegenen met de grootste mond of het meeste geld. Gezien het grote aantal lobbyisten in Brussel die daar door grote bedrijven zijn neergezet lijkt het mij niet dat er naar de sociale aspecten van de samenleving gekeken zal gaan worden. Ziet U Unilever al in het geweer komen tegen koopkrachtverlies van AOW'ers? Het zal hun wat schelen of die oudjes IGLO-maaltijden of hondebrokken eten: beide komen uit de Unilever-fabrieken...


Voorlopig is het nog niet zover en bijvoorbeeld via zo'n milieumarkt kunnen nadenkende mensen anderen ervan overtuigen dat het niet goed is om welzijn in handen te geven van de meest biedende.

Overigens kwam ik ter plaatse slegs drie bekenden tegen die geen partijgenoot waren. Bovendien komen zij alle drie voor in hetzelfde hoofdstuk in mijn nog te schrijven biografie. Geestig, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht