Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 23, 2005

Vroeger



Googlewhack:

spelletje:magic blocks





Natuurlijk gaat U stemmen op 1 juni aanstaande. Toch?
Maar weet U eigenlijk al of U voor of tegen een Europese Grondwet bent?
Het wordt helemaal lastig wanneer U bedenkt dat die Grondwet meerdere dingen inhoudt. Dingen waar U ofwel voor danwel tegen bent.
Hier vindt U wat tegenargumenten op een rijtje:
http://www.sp.nl/nieuws/actie/grondwet/
Via de overheid ontvangt U binnenkort ook nog wat voor-argumenten. Succes bij het nemen van een beslissing over de toekomst vanEuropa.

Op kleinere schaal wordt er besloten over het lot van een houtzaagmolen: De Otter in stadsdeel Amsterdam-Westerpark zal vergaan wanneer niet snel een nieuwe lokatie wordt gevonden. Op de huidige plek wordt hem namelijk, met dank aan de deelraad, de wind uit de wieken gehaald door het insluiten van de molen tussen yuppen-paleisjes en een molen kan nu eenmaal niet zonder wind. In Uithoorn wil men de molen graag hebben maar tot dusver weigert de deelraad medewerking aan verplaatsing.



Sinds vanmiddag gaan Superfer en zijn vader beiden door het leven met een keurig zomerkapsel.
Niet alleen zijn wij keurig geknipt, ook heb ik lekker met de kapper zitten roddelen over de Raad van de Kinderbescherming en ondze wederzijdse ex-en. Altijd gezellig.

Verder heeft m'n zoon een cadeau'tje gekregen waar hij zelf de helft voor betaalde: het nieuwste deel van de stripserie "Van Nul tot Nu", de geschiedenis van Nederland in stripvorm.
Erg interessant en leuk en leerzaam bovendien.

Vroeger was zo slecht nog niet. Zo heeft m'n zoon een spelcomputer: de Playstation. Op een gegeven moment vond "men" het noodzakelijk om dit uitstekend werkende apparaat te vervangen door de Playstation 2. De spellen van de nieuwe generatie zijn niet afspeelbaar op de voorganger. Zo ging dat ook met de Playstation 3. Zo wordt de consument gedwongen om (vaak voor veel geld) een apparaat te kopen dat hij helemaal niet nodig heeft. Hetzelfde met de DVD. Met de video was niets mis maar toch kwam men ongevraagd met een nieuw medium. Leuk dat ik een film nu met IJslandse ondertiteling kan bekijken of anderhalf uur extra kan kijken naar dingen die misgingen tijdens de opnames maar om de haverklap loopt het apparaat vast en sommige films zijn al helemaal niet af te spelen op mijn DVD/Video combinatie, terwijl de bewuste films niet op video zijn uitgebracht. Vandaag bijvoorbeeld wilden Fer en ik "King Arthur" kijken. Iets over de helft blijft het schijfje hangen en weigert verder afgespeeld te worden. Ik hoor het commentaar al van de videotheek-meneer:"Tsja, dat is pech hebben maar U mag gratis een andere film uitzoeken." Laat maar, ik koop wel een Toverlantaarn. Het is niet zozeer dat ik tegen vooruitgang ben maar kunnen die achterlijke kapitalisten nu niet'ns geld uitgeven ter verbetering van zorg of onderwijs? Waarschijnlijk pas wanneer daar veel geld in te verdienen valt. En dat gaat gebeuren wanneer zorg en onderwijs met hulp van de Europese Grondwet volledig geprivatiseerd worden. De school van uw kind wordt verkocht aan de hoogste bieder. Het verzorgingstehuis van Uw oma gaat naar de hoogste bieder. De hoogste bieder geeft om geld, niet om mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!