Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 21, 2004

Huren





Eigenlijk ben ik stiekem best gelukkig: Fer en ik zijn beiden gezond. Hij gaat lekker op school, ik ga lekker op het werk. Beiden doen wij één maal per week aktief aan sport: hij karate en ik Pencak Silat; Beiden hebben wij meer vrienden dan wij tegelijkertijd in ons huisje kunnen uitnodigen en beiden houden wij van mensen die ook nog'ns van ons houden! Daarnaast hebben we schone lakens, een dak boven ons hoofd en voldoende te eten.
Wanneer we bellen en een afspraak maken kunnen we Eva zien en bovendien staat Fer's oma altijd klaar om ons waar nodig bij te staan. Fer's moeder kan hem zien wanneer zij zonder dat zij een afspraak hoeft te maken en verder beschikken wij over electriciteit en warm en koud stromend water wanneer we maar willen! Wat wil een mens eigenlijk nog meer? En toch he, en toch...


In ieder geval gisteren een heerlijke dag gehad op het einde waarvan wij beiden nieuwe stoere stappers hebben en Ferdinand dankzij Gerard en Janine nu weet wat gourmetten is. (Thanks guys! Was baie gezellie.) Het bezoekje aan oma's residentie, eerder op de dag was ook dit keer weer meer dan de moeite waard. Ondermeer omdat ik lekker kon bijkletsen met m'n achte-graads oom: de opa van het heerschap in kwestie en die van m'n moeder waren broers. Errug interessant. Als fan van Ferdinand's uitspraken was het voor hem ook leuk om het joch eindelijk 'ns in levende lijve te zien.

M'n moeder maakt zich geen zorgen over de komende huurverhogingen. Eigenlijk heeft zij daar wel een goed punt: waarom zou je je zorgen maken over iets waar je toch niets aan kunt doen?

Volgens het plannetje dat Sybilla Dekker, onze onvolprezen minister van VROM, heeft beraamd zullen de prijzen van "goedkope huurwoningen" de komende vier jaren in totaal stijgen met de inflatie PLUS 11 a 12 procent, afhankelijk van het marktsegment waar de woning onder valt. Even rekenen: stel men betaalt 300 euro per maand.
De inflatie bepalen we eventjes op 2,5% per jaar waardoor dezelfde persoon over vier jaar tijd zeker 370 euro gaat betalen. Ervanuit gaande dat de salaris-stijgingen gelijke tred houden met de inflatie
betekent dit dus toch al een aardige achteruitgang van de bestedingskracht (En dan heb ik het nog niet gehad over de 649.000 huurwoningen die over vier jaar volledig zullen zijn "geliberaliseerd"!). En daar wordt Gerrit Zalm dan weer niet blij van.
Omdat er minder wordt besteed (en er dus minder belastinggeld de staatskas invloeit) zal hij "helaas" bezuinigingsmaatregelen moeten afkondigen. Zal hij dan de 100 miljoen die hij zojuist aan de AIVD heeft beloofd gaan terugvorderen? Ik denk het niet. Waar komt dat geld trouwens zomaar opeens vandaan?
Ik vroeg't hem.



Bericht voor de liefhebbers van het werk van Janice Pierre:

De televisie-uitzenddatum van Zoenen of Schoppen is op: Woensdag 24 november 2004 om 21:05 uur op NL3. Woensdag 5 januari 2005 rond de klok van 21.00, op Nl 3 is te zien: BURGERS/REIZIGERS,
Janice Pierre's eigen "Lolamoviola"!



Wat vindt U trouwens van deze banner?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!