Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 09, 2004

Thuis


Googlewhack:

dieren wegbrengen+geuzenveld




Ik zal U kond doen, waarde lezer, van eener liefdesgeschiedenis
maar vooraleer mijner vertelling aan te vangen zal ik afstand nemen van deez' ietwat oubollig aandoende schrijfstijl en verdergaan op de manier die U van mij gewoon bent. Aanstekelijk hoor, die schrijfsels van Louis Paul Boon...;-)

In ieder geval gaat het om het verhaal van Otto en Ana, twee palindromen van mensen die voortbestemd zijn tot elkaar in de film die als titel meekreeg: Los Amantes del circulo polar van Julio Medem. Mooi!





Door Jan Marijnissen werd ik gewezen op de FNV-berekening
die "de gewone mens" laat zien wat hij(m/v) er volgend jaar op achteruit gaat. Gebaseerd op wat al vast staat én op wat vrijwel zeker doorgang vindt. Het zal aan mij liggen maar ik vind "de doorsnee mens"
nogal rijk. 30.000 Bruto per jaar! Da's ruim 2.5 keer zoveel als wat ik heb! En als ik dan ook nog'ns zoveel moet inleveren als zij voor-rekenen...AAARRRGGGHHH! Kent er iemand een aardig restaurant in Amsterdam-Westerpark met goedgevulde vuilnisbakken voor de deur?





Het schijnt dat er een voetbalwedstrijdje op televisie was, gisteravond. Niets mis met een avondje vermaak voor miljoenen (mensen én pecunia) en het leidt de aandacht mooi af van wat er werkelijk in de wereld gaande is. Heerlijk. En ik? Ik koos voor het leen-kijkschijfje waarover U hierboven een stukje kunt lezen. Vanavond niets bijzonders op de televisie en aangezien ik nog steeds de puf niet heb om inspanningen te verrichten die te veel op werken lijken (opruimen, inruimen en afruimen bijvoorbeeld) wordt het maar weer een filmpje. Denk ik. Of misschien ook wel niet. In ieder geval was het weer heel gezellig om buurvrouw Angélique op visite te hebben.
Later op de dag nog even bij haar thuis plaatjes zitten draaien en mijzelve het volgende afgevraagd:


Ongelooflijk hoe vaak je op een dag wordt gebeld. Ben het inmiddels niet meer gewoon hele dagen thuis te zitten.
Kunnen mensen met ervaring hierin mij vertellen of het normaal is om zo'n zes keer op een dag gebeld te worden?
Spreken die mensen nooit een antwoordapparaat in?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!