Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 13, 2004

Kibboets


Ferdinand leest tegenwoordig De avonturen van de Rode Ridder. Kreeg ooit het deel met de titel "De Moloch" van mijn oma zaliger toen ik 'ns ziek was als jongetje van Fer's leeftijd. Sindsdien ben ik mij gaan interesseren voor de riddertijd en de omliggende moraal, romantiek en meer van die ellende...Heb ik Ferdinand nu iets vreselijks aangedaan? In ieder geval leek hij zich vandaag bij mij op het werk uitstekend te vermaken en kreeg hij er een vriend bij. Nog een extra kind erbij was vandaag de jongste vrucht van de lendenen van een collega. Met de betreffende dame sprak ik over internet als informatiebron en uitlaatklep. Mijn kennis bleek een aardige aanvulling op de hare. Weer iemand blij gemaakt! Dat is toch al zeker de derde keer dit jaar...;-)


Met invalkracht Claar de knutseljuf en een elftal kinderen de reis aanvaard naar de grote speeltuin in het Vondelpark. Een reuzegezellig dagje werd het en is het stiekum nog steeds. Met vereende krachten en extra hulp van ondermeer buurmannen Saron en Helmund wordt nog immer aan de opbouw van de nieuwe kast gewerkt door met name buurman Dudo. Ferdinand speelt met Lama, een kat van de helpende buurman. Lekker bezig zijn is leuk. Bijna net zo leuk als steelse blikken uitwisselen met de nieuwe caissière...



Wat minder leuk is is dat mensen het blijkbaar nodig achten de wereld voor te liegen over racistische praktijken. Persoonlijk hoop ik dat de 28-jarige Française die dat kortgeleden deed zwaar wordt gestraft. Zomaar verzinnen dat Noord-Afrikanen en Arabieren je kleren van het lijf rukken en je buik bekladden met hakenkruizen om zo uiting te geven aan hun gevoelens van anti-semitisme. En dat midden in de metro. Hoe verzin je 't bij elkaar! Laat haar en d'r vriendje maar lekker acht jaar werken in een Kibboets op Palestijns grondgebied waarbij zij verplicht in een T-shirt met daarop de Amerikaanse vlag moeten rondlopen.


Ook niet zo leuk is dat m'n sociale leven moet lijden onder de tijdelijke drukte: Werk, studie, show en verbouwing consumeren momenteel de bulk van mijn tijd zodat zelfs uitgebreider dan drie minuten telefoneren erbij inschiet. Sorry, mensen. Alles sal reg kom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!