Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 11, 2004

Berlusconia


"Wij hebben afgesproken..." Neen, meneer de politicus. U heeft eenzijdig besloten Uw wil op te leggen terwijl U het wederhoor niet afwachtte...


Het moge duidelijk zijn dat de huidige regeringscoalitie verloren heeft: het volk heeft een motie van wantrouwen ingediend en Balkenende en Co. mag zich de uitslag aanrekenen. Mensen pikken het niet als hun koopkracht daalt ondanks dat de prijsschommelingen op de internationale oliemarkt de schuld krijgen van de economische crisis. Om een of andere reden daalt niet de koopkracht van mensen die tweemaal modaal of meer aan inkomen ontvangen. U kent ze wel:
ministers en leden van commissariaten. Als je dus én minister bent én lid van de raad van commissarissen van een multinational dan zit je gebakken. Ja, U leest hier over een stukje jaloezie. Maar aan de andere kant zou ik niet kunnen slapen in de wetenschap dat ik mijzelve verrijk ten koste van anderen...


Misschien maar goed dat de Partij voor de Dieren de kiesdrempel niet gehaald heeft. Ziet U't voor zich? Stemrecht voor dieren. Ettelijke miljoenen kippen die weigeren nog langer verdoofd en vervolgens langzaam gewurgd te worden. Eéndagskuikens die luxe-transport richting vermaalmachine wenschen en aan de andere kant katten die eisen dat diezelfde kuikens nog massaler vernietigd worden zodat de prijs per kilo daalt. Toestanden! Nog even en er gaan stemmen op om de bloemetjes in het veld stemrecht te verlenen of (god verhoede!) het stemrecht voor vrouwen wordt ingevoerd! Of wacht us effe...;-)



Ferdinand en Wolkewietje hebben een leuke avond gehad met het spelen van CIV2, een heus kussengevecht en lekker eten. Bij thuiskomst trof ik Fer in bed terwijl mijn "oppas" en buurvrouw Angélique zich mijn bed hadden toegeëigend. Gezamenlijk nog de ten bate van de commercie abrubt afgebroken verkiezingsuitzending op televisie gevolgd voordat m'n maat op huis afging en ik de buurvrouw een massage wist af te troggelen. Vanmorgen met m'n moeder samen Fer uitgezwaaid die bij wijze van schoolreis is vertrokken richting Linneaushof. Leuk hoor!



Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ray Charles.





Weekoverzicht van niet-geplande ontmoetingen:
Buurman Arjen, buurman Wim, oud-collega Edward, werkgeefster Pammy Boltini, Buurvrouw Petra, fotograaf Diederik, buurvrouw Janine,
vriendin Lucia, vriend Ed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!