Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 08, 2004

De Olympische Gedachte



Noem 3 andere soorten lampen en leg het verschil uit met de gloeilamp en waar komt het woord tierelier vandaan.

'tuurlijk: De vragen voor een zelfbedachte algemene kennisquiz haal je gewoon van het internet...


Ooit schreef ik in een schriftje: "Helaas is de Olympische Gedachte niet meer dan dat."
Dit jaar worden de Olympische Spelen gehouden in Athene. U weet wel, dat aardige stadje in Griekenland. Alleen al de kosten van de beveiliging worden geraamd op zo'n 650 miljoen dollar. Voor eenzelfde bedrag help je lepra de wereld uit. Wellicht is dat een ideetje in het kader van de Olympische Gedachte. In plaats van eenmaal in de vier jaar een prestigieus sportevenement te organiseren doet de internationale gemeenschap een goede daad. De ene keer gebruik je de gelden die je anders zou uitgeven aan beveiliging van de sporters om lepra te schrappen van de lijst van levensbedreigende ziektes. Vier jaar later steun je Indiase boeren opdat miljoenen mensen een jaar lang voldoende te eten hebben. Weer vier jaar later gebruik je gemeenschapsgeld voor de opbouw van Afghanistan danwel Irak. De sporters stuur je naar het gebied om ter plekke fysieke hulp te bieden. Een paar sporters die een uitzonderlijke inzet hebben getoond (ze hebben eigenhandig 1000 mensen tegen lepra inge?nt of met hun blote handen een school gebouwd) geef je een medaille. Op kleinere schaal kan dit natuurlijk ook. In plaats van de helft van de nieuwe woning te betalen van korpschef Bernard Welten (wat al gauw neerkomt op ongeveer een miljoen euro) zou de Gemeente Amsterdam kunnen besluiten om enkele honderen noodleidende Amsterdamse gezinnen uit de problemen te helpen. Volgens deze meneer (wiens salaris tot aan zijn pensioen wordt doorbetaald als hij stopt met zijn nieuwe functie) is het de mensen hun eigen schuld als hun spullen worden gestolen:"Dan moeten zij die maar beter beveiligen". Dat klinkt als dat hackertje:"Het is zijn eigen schuld dat ik zijn computer heb gemold: had-ie'm maar beter moeten beveiligen." Vervolgens geef je zo'n mannetje een tik op z'n neus en als hij verbaasd vraagt waarom je dat doet antwoord je:"Omdat je je neus niet hebt beveiligd."

Nog een voorbeeld van hoe het kan: In plaats van de uitnodiging van Taiwan aan te nemen
om (met partner en al) een "werkbezoek"(ik wil ze wel ondervragen bij terugkomst!) af te leggen aan dat land zouden de VVD en het CDA (D66, PVDA en SP weigerden de invitatie) de regering van Taiwan kunnen vragen of zij het opzijgelegde geld willen gebruiken voor de bevrijding van de Tibetanen onder het Chinese juk. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.


M'n afspraak van gisteravond ging niet door wat Bas de gelegenheid bood m'n computer
in orde te maken. Ik kan U vertellen, lieve mensen: Hij doet't weer! Het grote herinstalleren is begonnen maar het voor mij belangrijkste zit er weer op: een internet-verbinding, een browser met mail-programma en een jukebox. Strakjes even bij m'n moeder langs, vervolgens Thura opzoeken waarna ik samen met Wolkewietje Arthur Brainsample zal gaan visiteren. Ik groet U!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!