Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 03, 2004

Verspilling



Je vraagt je wel eens af wat mensen nu eigenlijk willen weten:


efteling hotel suite ik was

sociaal optiek en liegen

sonneberg welsh




Zit je in de tram lekker te kletsen met een toevallig ontmoette vroegere klasgenote, bemoeit een bekende stem zich met het gesprek en blijkt die te behoren aan de verpersoonlijking van je voorlaatste werkgever. Chris, leuk je weer ontmoet te hebben! Geestig toch allemaal weer.



Bijna net zo geestig als de verspilling van miljarden dollars, euro's, yen's en andere aardsche valuta om te "bewijzen" (alles valt te bewijzen, als je maar krampachtig genoeg zoekt) dat er ooit leven op Mars is geweest. In ieder geval schijnt Opportunity nu ontdekt te hebben dat er ooit water door Marse bodem heeft gesijpeld. Voor de kosten van het bewuste onderzoek kan eenvoudig de Sahara worden ontgonnen waarmee ettelijke miljoenen mensen geholpen kunnen worden. Zo'n projekt zou niet alleen voedsel maar ook banen opleveren. Maar waarom zou je mensen helpen als je kunt werken aan je prestige?



Zelf ben ik eenvoudig te helpen: een buurvrouw Angélique die even op theevisite komt en ik ben weer helemaal het mannetje. Vriendschap, gezelschap en begrip zijn nog steeds niet inwisselbaar voor pecunia in wat voor vorm dan ook. Mensen die daar anders over denken pretenderen dat slegs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!