Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 18, 2004

Fraude
Dat is toch wel even schrikken hoor: de meeste mensen die hebben gestemd via de officiële normen en waarden-site van de regering vinden dat het slaan van kinderen niet verboden moet worden. Hoe zouden zij denken over het slaan van volwassenen die vinden dat kinderen geslagen mogen worden?
Stelt U zich toch eens voor dat iedereen de waarden en normen hanteert zoals die van VVD-kamerlid Hofstra. Hij beweerde gisteren al langere tijd op de hoogte te zijn van diverse gevallen van bouwfraude. Zowel omdat hij zelf commissaris is geweest van een bouwbedrijf alsook omdat zijn neef aannemer is. Allemaal goede redenen om de zaak te bagateliseren. Toch?
Tijd voor een mailtje aan deze meneer:


Meneer Hofstra,

Nu U heeft toegegeven op de hoogte te zijn geweest van een strafbaar feit
en dat bewust niet heeft gemeld: vindt U dat Uw waarden en normen als voorbeeld voor de bevolking moeten dienen of vindt U zichzelf óók een schurk?
Bent U zich ervan bewust dat U medeplichtig bent door het verzwijgen van gevallen van bouwfraude?
Aannemende dat U nog over enig fatsoen beschikt en Uw kamerzetel afstaat aan iemand die beter geschikt is als volksvertegenwoordiger denkt U dat U een lidmaatschap accepteert in een bouwcommisariaat of gaat U iets nuttigs doen met de rest van Uw leven?


U mag zich gelukkig prijzen dat het niet aan mij is te beslissen wat er verder gebeurt met Uw persoon want in dat geval zou U op korte termijn beginnen met het schrijven van Uw memoires. Vanuit het Huis van Bewaring.
In afwachting van Uw reaktie, teken ik.
Gisteren was ik iets eerder thuis dan Ferdinand. Zodoende hoorde ik hem luid neuriënd de sleutel in het slot steken. Hij bleek blij verrast mij thuis te treffen.
Blij verrast was ook Dayna en samen met haar zus, Eva, speelde zij gierend van de lach met het kado dat de Ferman en ik hadden langsgebracht. Buurvrouw Miriam beleefde veel genoegen aan het kado'tje dat wij voor Eva hadden meegebracht. Laatsgenoemde is eergisteren naar het ziekenhuis geweest waar de vermoedelijk oorzaak van haar huiduitslag werd gevonden.
Het lijkt er op dat zij allergisch is voor diverse soorten van zoetigheid.
Zo mag zij ondermeer geen chocola meer en ook geen kroepoek. Geen limonade en geen ijsjes. Die arme, lieve Eva...


Nog even gezellig met buurvrouw Angélique zitten kletsen alvorens het verkouden hoofd te rusten te leggen. Buurvrouw Johanna is, net als afgelopen zondag, Ferdinand niet komen opzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht