Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 11, 2004

Beschaving

Sommige zoektermen kunnen eigenlijk niet door de beugel:
"rita verdonk" fanclub bijvoorbeeld of deze dan: verhelen over een volle blaas en geen wc in de buurtNederland stijgt een treetje op de ladder van de beschaving als minister Donner van Justitie zijn zin krijgt. Althans...de zin die hij nu heeft en niet die van vorig jaar. Toen vond hij het nog een slecht idee om het slaan van kinderen strafbaar te stellen. Nu niet meer. Ben nu al benieuwd naar zijn mening van volgend jaar. Het slaan van volwassenen is overigens al langere tijd niet wettelijk toegestaan.


Net als het "Gezondheid!" roepen naar een niezend persoon in de tram. Tenminste, zo lijkt't. Mensen kijken verschrikt op van hun intieme telefoongesprekken en de persoon in kwestie doet alsof je zojuist met een onoirbaar voorstel bent gekomen. Gelukkig zijn er uitzonderingen zoals de jongedame die mij glimlachend toeknikte terwijl zij een zakdoek opdiepte uit de krochten van haar winterjas. Er is hoop.
Gistermorgen maar liefst vijftien hele euro's over de balk gesmeten met de aanschaf van cadeautjes voor de Ferman en een buurvrouw. Op het werk een begin gemaakt met de voorbereidingen van de aanstaande oudergesprekken. Wat moet je nu vertellen over een dertigtal kinderen die je net een paar maanden meemaakt? Een alleraardigste uitdaging derhalve.
Buurvrouw Johanna kwam langs om Fer voor te lezen en algehele vermoeidheid noopte mij vroeg de rust van de slaap te verkiezen boven
het verrichten van administratieve werkzaamheden. Vanmorgen na het doen van de boodschappen kortstondig staan babbelen met ex-collega Edward. Leuk, iemand met pretlichtjes in de ogen te ontmoeten in de morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht