Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 27, 2003

Het is nu goed te merken dat het kouder wordt. De pot hazelnootpasta moet een paar minuten op de kachel staan vooraleer de inhoud kan worden verspreid over een sneetje brood.




Volgens minister Patrick Dewael druist de actie van de werknemers van Sigma Coating in het Belgische Manage (het gijzelen van directie-leden) in tegen de traditie van sociaal overleg. Over de aktie van de directie (het ontslaan van de helft der werknemers op staande voet en zonder sociaal plan) wordt niet gerept.
Dus zo ver zijn mensen al bereid te gaan als het gaat om het beschermen van hun baan en daarmee het veilig stellen van hun toekomst.


Kunt U zich de tijd nog herinneren dat men zei "Je moet bij KLM/Philips/het GAK/ de Overheid gaan werken; dan wacht je een zekere toekomst." Ha! Niet dus.
Het lijkt er op dat het een kwestie van tijd is voordat er dooien vallen want ik betwijfel of de overheid van plan is iets te doen aan de heerschende onvrede. Wellicht hoopt men op escalatie zodat er nieuwe wetten kunnen worden aangenomen die van het land een politiestaat maken. Verscheidene van die wetten zijn reeds in gebruik:


Camerabewaking: alles en iedereen wordt overal en altijd in de gaten gehouden.
Tien jaar geleden was men massaal tegen maar dankzij een voorzichtig geregiseerde overheidscampagne die dankbaar gebruik maakt van de macht van de media vint ook een overgroot deel van de bevolking het een goed idee;


Preventief arresteren: men kan worden opgepakt op grond van het feit dat men vermoed dat de persoon in kwestie iets criminieels van plan is. De arrestaties rond de Eurotop waren daar een mooi voorbeeld van;


Preventief fouileren: naar willekeur van de lokale politie-commandant kunnen willekeurige voorbijgangers worden betast door zijn manschappen. De privacy-wetgeving wordt hier volledig genegeerd. Om over de ongeschreven wetten betreffende eerbaarheid nog maar te zwijgen.


Op Indymedia staat er een stukje over.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!