Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 25, 2003

Zondagavond was buurvrouw A er nog getuige van hoe ik lag na te gloeien van een zeker feestje...Gisteren Ferdinand opgehaald van zijn grootoudtante en naar karateles gebracht. Daar werd ik afgelost door oma zodat ik naar de film kon. In de tram raakte ik in gesprek met Europarlementariër Max van den Berg die mij Bowling for Columbine wist aan te raden, de film die ik een half uurtje later zou gaan zien met een afvaardiging van het SP-bestuur. Een absolute aanrader! Ga dat zien, ga dat zien!
Hoorde net dat Bush verklaarde dat "die 200.000 soldaten daar niet voor niets zitten." Het gaat dus gebeuren.
In Bowling for Columbine kwam de thearie naar voren (gepresenteerd door Marilyn Manson) dat het uiteindelijke doel van de VS lijkt te zijn haar bevolking aan te zetten tot meer consumptie. De Amerikaanse media richt zich vrijwel uitsluitend op het inboezemen van angst. Dat zet mensen aan tot het massaal inslaan van blikken voedsel, alarminstallaties, gasmaskers, sloten en wat dies meer zij.
En wie verdient daaraan? De boodschap, via met name TV gebracht, lijkt te zijn: "Bombardement, Metrobrand, Colgate, Ontsnapte slang, Clearasil, Schietpartij, Verkrachting, Ford, "Cops", Verdrinking." Oftewel: het is een k*t-wereld maar zolang je mooie tanden hebt, geen puistjes hebt en in een "real American car" rijdt overleef je't allemaal wel. Ben blij in Nederland te wonen. Blij dat Fer weer bij mij is. Blij dat ik zo'n leuk weekend had. Blij dat ik een hoop fijne vrienden heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!