Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, februari 05, 2013

TV kijken

Voor m'n oudste dochter en duizenden andere basisschool-leerlingen begon vandaag de Cito-toets. Heel veel succes en plezier allemaal!

Vandaag een verjaarsetentje bij m'n schoonmoeder en eerder op de dag een sollicitatiegesprek betreffende een klein bijbaantje als aanvulling op mijn inkomen als zelfstandige. Gisteren werkte ik mijn website bij en plaatste enkele nieuwe foto's van mij aan het werk, waaronder deze:

Gisteravond hadden wij visite van een buurvrouw die wij blij konden maken met een behoorlijke zak vol kleren waar mijn zoon is uitgegroeid maar die haar zoon prima zullen passen. Qua gezondheid schiet het hier wat minder op, helaas: zoon is nog flink aan het snotteren en mijn hoofdpijn is erg aanwezig.

Dat er in de gemeenschappelijke binnentuin een hoogwerker staat te brullen en schilders naar elkaar staan te brullen helpt ook niet erg. Bovendien zijn wij als bewoners weer'ns niet ingelicht over de huidige werkzaamheden. Woningcorporatie Ymere was erg snel met de beschuldigende vinger wijzen naar de aannemer. Ik denk dat ik maar weer'ns een stukje ga schrijven over wanbeleid en miscommunicatie...

Gisteren verscheen ook een stukje van mijn hand op de Amsterdamse opiniesite Amsterdam Centraal. Dit maal ging het over werkloosheid. En in het verlengde daarvan: bezuinigen. Een dilemma voor bedrijven en instellingen: mensen een volwaardige baan bieden kost geld maar als op gegeven moment niemand meer betaald werk verricht is er niemand meer die je product of dienst wil of kan afnemen. Het vinden van een oplossing laat ik graag over aan mensen met een obsessie voor het oplossen van dit soort vraagstukken.

Wat is het toch met mensen en hun obsessie voor tijd?
'Je MOET opstaan WANT het is al acht uur!' Alsof de wereld vergaat indien je niet binnen vijf minuten hebt ontbeten, je tanden hebt gepoetst, bent aangekleed en buiten staat.

Natuurlijk kan het handig zijn om tijdig je bed uit te komen. Bijvoorbeeld wanneer je een winkel moet openen of om half negen een machine moet opstarten in een fabriek.

Maar vroeg opstaan op een vrije dag 'want in bed blijven liggen is zonde van je tijd.'? Een vreemd argument van mensen die vier uren per dag bezig zijn met soaps kijken en online spelletjes spelen via Facebook of twee uren per dag met hun handen in de aarde wroeten en als hobby 'tuinieren' opgeven.

Kortom: waarom is drie uren in bed liggen tijdverspilling maar geldt dat niet voor drie uren gamen of TV kijken?

8 opmerkingen:

Di Mario zei

Leuk die site. Ik ga werkloosheidsbestrijding straks nog even lezen. En soms is het heerlijk om even wat langer in bed te blijven liggen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

ja, verspillig bestaat niet, de tijd moet gewoon zo aangenaam als mogelijk om.
Slapen vind ik aangenaam, maar even rustig de dag beginnen minder vervelend dan dat het zulk haastwerk wordt.

Lutje zei

hier heb je een punt, want op je vrije dag...
als antwoord op je reactie:
De zaak-Dutroux was een onderzoek en rechtszaak in België rond de crimineel Marc Dutroux. Hij stond terecht op verdenking van ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel en is veroordeeld tot een levenslange celstraf en terbeschikkingstelling van de regering.

Op 15 augustus 1996 werd Dutroux gearresteerd nadat de zes dagen tevoren ontvoerde Laetitia Delhez in zijn huis ontdekt werd, samen met Sabine Dardenne, die er al bijna drie maanden zat. Het bleek snel dat Dutroux ook verantwoordelijk was voor de ontvoering van Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks, en voor de dood van zijn handlanger Bernard Weinstein. Zij werden allen dood teruggevonden.

gerdaYD zei

Oei, die lelijke virussen hebben bij jullie precies ook flink toegeslagen? Ik hoop dat alle miserie snel van de baan zullen zijn lieve Terrebel!
En daar bovenop blijf jij precies nog zo bedrijvig? Wow, ik doe het je niet na hoor!
Dus als je even kan, lekker uitslapen in een al even lekker bedje, daar wordt je beter van!

Leibele zei

Als iedereen onbetaald zou werken betekend dat het einde van munten en papier als ruilmiddel. En dat op zich het einde van de ongelijke verdeling van de rijkdom die Moeder Aarde ons te bieden heeft. Een grote stap voorwaarts dus in de geschiedenis der mensen.

Ymere zou daardoor gedwongen zijn om een tegenprestatie te moeten leveren aan haar huurders.

LUC zei

Kleren doorgeven , vroeger was dit zo een gewoonte ! Ik droeg de kleren van mijn broers en mocht niet mekkeren erover ! Dit bewijst dat een sociaal gevoel bij jullie nog overheerst heer Terrence !

Salty Letters zei

Lieve Ter, beterschap met neus en hoofd!
Vrolijke zwaai vanaf mijn zandplaat!

rietepietz zei

Ik weet ondertussen al dat het gesprek over die baan goed verlopen is ,gefeliciteerd ,fijn dat je daardoor wat lucht krijgt en er minder druk komt te staan op de optredens binnenslepen .
Leuke foto ;-)