Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, april 05, 2010

Toepassing

Je hebt toch bijzonder zielige figuren op deze aardkloot. Zo was er vorig jaar een "Brief van de Week" in het weekblad Donald Duck. De inzender won daarmee een prijsje (een handdoek, een stripboek of een agenda of iets dergelijks) maar bleek de brief woord voor woord te hebben overgeschreven van een Brief van de Week uit 1985! Plagiaat plegen om met je naam in de Donald Duck te komen...hoe laagbijdegronds en lafhartig kun je dan zijn?


Van hetzelfde "niveau" was de man die het bericht verspreidde van een vermist meisje. Hij stuurde zelfs een persbericht de wereld in en diverse media prezen de man om zijn inzet.


Tot een échte journalist (zo eentje die daadwerkelijk onderzoek doet naar de achtergrond van een verhaal en niet letterlijk het persbericht citeert) ontdekte dat het meisje al jaren daarvoor (helaas levenloos) was gevonden. Het motief waarom hij misbruik maakte van de ellende en pijn van anderen? Hij wilde met zijn naam een keertje in de krant komen! Nou VRAAG ik je...


Die arme Jezus...Als hij nu ziet wat mensen elkaar aandoen. En dat vaak zelfs uit Zijn naam...


Als Hij er nog lag zou Hij zich omdraaien in Zijn graf.


Gelukkig is er hoop en zijn er genoeg leuke dingen te beleven in de wereld.


Het was een leuk Paasweekend met leuke feestjes en leuke mensen maar nu ben ik een beetjie moe. Vandaar dat ik ook even geen zin heb om aan m'n computer-probleem te werken.


Maar goed dat ik Ubuntu had geïnstalleerd als Dual Boot naast Windows Vista. Nu Ubuntu (tijdelijk, want ik had vlak voor de crash een backup gemaakt en na een her-installatie zal alles weer bij het oude zijn) niet werkt kan ik toch doorgaan met werken op de computer. Nu scheelt het natuurlijk ook dat ik een bijzonder handige jongeman thuis heb wonen.


Hij was gisteren ook op de paasbrunch bij mijn moeder. Daar waren ook mijn broer en zijn vrouw, hun dochter en de moeder van m'n schoonzus. Bijna had ik nog een lokale ex-dakloze uitgenodigd want hij keek zo hongerig. Maar helaas, het huisje was al overvol en ook ik heb mijn grenzen. Niet dat ik iemand enige uitleg schuldig ben of dat het niet uitnodigen van de voormalige zwerver een reden moet hebben.


Mensen hebben vaak het idee dat gebeurtenissen een reden moeten hebben of dat elke uitdrukking een vaste definitie heeft. Maar hoe kun je een gevoel in woorden vatten? Wat is "kunst" of "mooi"? Wat is "smaak" of "liefde"? Is het woordje "liefde" toereikend voor het gevoel dat ouder en kind delen? Kun je ermee uitdrukken wat je voor je auto voelt, je allereerste knuffelbeest of een 43 jaar oud stripboek? Dat simpele woordje "liefde" wordt doorgaans niet gebruikt om te omschrijven wat een klant voelt voor een lid van het barpersoneel. Daar is eerder het woord "lust" van toepassing...


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rudy Kousbroek, John Forsythe en Sugar Lee Hooper7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Pas als iets geen daadwerkelijke functie heeft is het kunst.

En de Donald Duck voor de gek houden vind ik dan wel weer grappig. Ik vind het dan weer vervelend als er geklikt wordt.

Dat met die vermiste is gewoon eng, brrr.,

Aukje zei

Oh nee, hahahaha, wat fout om plagiaat te plegen met Brief van de Week! En wat goed dat het is ontdekt. :)

suske zei

je hebt steeds mensen die graag in de kijker willen lopen, ook al is daar in feite geen enkele reden voor.
En over smaak valt nog steeds niet te redetwistenn gelukkig maar.

Sjoerd zei

Zo zie je maar weer dat alles zich herhaald. Zelfs in de Donald Duck.

Di Mario zei

Dat met die vermiste dat is toch gewoon ziek.

Love As always
Di Mario

John zei

Jesus? Als hij al betsaan heeft, was het ook maar een gewone kerel vrees ik.

www.brillie.nl zei

Het is niet overnemen, maar een redactie die het overneemt uit die tijd. Zoals ook de meeste verhalen. Zo zijn oude hits ook nu weer hit voor de jeugd.