Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, september 29, 2007

Schoolkamp

Waarom vinden veel vrouwen dat een toiletrol zodanig moet worden opgehangen dat het papier vlak langs de muur loopt en vinden veel mannen dat het papier juist van de muur weg moet draaien? Dit was één van de vragen die buurman Vincent en ik ons gisteravond stelden.

Bij het keuvelen kon ik hem ook vertellen dat ik was langsgeweest bij het Ondernemershuis om mij te oriënteren op de mogelijkheden voor het starten van een eigen bescheiden bedrijfje.

Bescheiden was het verjaarsfeestje niet in Mandelieu, afgelopen juli. Vandaag werd de speelfilm gepresenteerd die speciaal voor de jarigen in elkaar was gezet. Hun dochters speelden de voornaamste rollen maar ook voor ondergetekende was er een rolletje weggelegd.

In de hoedanigheid van het karakter dat ik speelde op het feest én in het filmpje stond ik vandaag bij het Amsterdamsee Ketelhuis de gasten welkom te heten. Daarbij ontmoette ik nog twee dames met wie ik enkele jaren terug meedeed aan een andere filmproduktie. Het is een kleine wereld waarin wij leven en soms sta je er niet bij stil hoe goed je het eigenlijk hebt.

Vandaag verkeerde ik vooral in het gezelschap van mensen die een inkomen hebben dat een aardig stukje boven het mijne ligt maar anderzijds zijn er miljarden mensen die de was (zolang zij al kleren hebben!) met de hand moeten doen.

Met die groep mensen kan ik mij tijdelijk goed inleven aangezien mijn wasmachine werkloos is in afwachting van de komst van een reparateur. Voorlopig liggen er wat sokken en onderbroeken te drogen bij de kachel.

Natuurlijk kan ik de was ook doen bij m'n moeder die vandaag een gezellig dagje had met m'n zoon. Beiden deden een middagdutje; M'n moeder omdat zij moe was van het shoppen en m'n zoon omdat hij nog wat vermoeid is van drie dagen schoolkamp.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Erik Hazelhoff Roelfzema

Geen opmerkingen: