Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juni 06, 2005

Gewond

GewondGooglewhack:

feestmuziek 65ste verjaardagBehalve boeken lees ik ook graag bladen. Bijvoorbeeld de Kijk, Donald Duck, Metro, Quest, Elsevier en Vrij Nederland. Soms kom ik door het lezen van die bladen er niet aan toe om mijn gemiddelde van één boek per maand te halen maar ik probeer het wél!

Zo is eindelijk het achtste boek van dit jaar uit: "Apeman, Spaceman". Deze verhalenbundel, samengesteld door Leon Stover en Harry Harrison, bestaat uit Science Fiction verhalen die uitgaan van een antropologisch gezichtspunt. De verhalen zijn ietwat gedateerd omdat zij zijn geschreven in de jaren zestig van de vorige eeuw. Bovendien staan zij bol van wetenschappelijke verhandelingen. Als antropologie je ding is zeker aan te raden.Ook het hebben van vrije tijd is aan te raden: je hebt tegenwoordig namelijk een hoop tijd nodig om te solliciteren. Mocht het mij niet lukken om voor, pak'm beet, 1 september een baan te vinden dan zal ik't hier'ns proberen. Als ik voor die tijd maar niet ontspoord ben geraakt. Dat kun je beter aan bijvoorbeeld een goederentrein overlaten, zoals vandaag in ons fraaie Amsterdam. Door laatsgenoemd akkefietje is er voorlopig nauwelijks treinverkeer mogelijk rond Amsterdam. Dat U het even weet. Had U trouwens de openbaar vervoer-staking van aanstaande donderdag al doorgegeven aan Uw baas?

In de ochtend speelde Ferd een potje schaak met z'n moeder. Voor de lunch brachten wij een verrassings-bezoekje aan oma. Tussendoor is de WC-pot geschrobt, een keukenkastje uitgesopt en opnieuw ingeruimd (geen enkele inhoud van de potten, blikken of zakjes had de uiterste houdbaarheidsdatum overschreden!) en een tas gevuld met kilo's aan oud papier. De produktieve dag van gisteren eindigde met een kopje thee in het gezelschap van buurvrouw Angélique. De dag van vandaag bracht minder produktie voort maar was desalnietemin zeer genoeglijk, al is Ferdinand gwond geraakt op het einde van de karateles. Een gemene schaafwond ontsiert zijn slanke rug. Het arme jong...:-(
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Samir Qaseer.

Geen opmerkingen: