Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 26, 2004

KalfjeEr breekt brand uit in een kroeg in Volendam en onmiddelijk worden landelijk de regels ten aanzien van brandveiligheid aangescherpt.
Twee treinstellen botsen op elkaar in Amsterdam en onmiddelijk treedt een compleet ambtenaren-apparaat in werking om de veiligheid aan het spoor te verbeteren. Een TBS-er op proefverlof ontvoerd en verkracht een meisje uit Eibergen en het land staat op de achterste benen om verlof voor TBS-ers aan banden te leggen.


Wordt het niet eens tijd om danwel de put te dempen voordat het kalf kan verdrinken danwel het beest zodanig op te voeden dat het het wel uit z'n hoofd zal laten om in de buurt van de put te komen? Want anders blijven we nog wel een tijdje bezig met rouwen om verdronken kalv'ren en het dempen van putten.

En over verdrinken gesproken: wakker worden terwijl je wordt overvallen door een modderstroom zoals in Haiti en de Dominicaanse Republiek is ook geen pretje kan ik mij zo indenken. Maar hoe demp je zo'n natuurlijke put? Had deze ramp kunnen worden voorkomen?
Je zou toch denken dat in een gebied dat jaarlijks met dit soort van ellende van doen heeft men inmiddels een oplossing heeft kunnen uitdenken. Maar aan de andere kant is er ook nog geen echte genezing voor de griep waar toch jaarlijks in Nederland alleen al meer mensen aan sterven dan aan AIDS. Hoeveel collectanten heeft U aan de deur gehad om geld op te halen voor het griep-fonds?
Een lekker produktief dagje gisteren waarin ondermeer een lectuurmandje een nieuwe plaats aan de muur vond en ik gele verf verwijderde die door deze of gene (of misschien wel beide...)
mijn slaapkamerraam aan de straatkant ontsierde. Ferdinand speelde heerlijk met Eva & Dayna in hun nieuwe tenten verbonden met kruiptunnel terwijl hun oma toezicht hield vanwege de afwezigheid van buurvrouw Miriam. Ontving visite van buurvrouwen Petra, Janine en Angélique terwijl die laatste met ons mee at. Later op de avond kwam buurman Dudo mij gezelschap houden terwijl het eigenlijk de beurt was aan zijn partner, buurvrouw Johanna. De Ferman lacht, speelt en denkt niet alleen maar vooral mee:"Papa, denk een beetje aan je houding. Je loopt verkeerd." Het is een goed joch...

Geen opmerkingen: