Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 02, 2016

Een gelukkige oude dag!

Van nu af aan zal ik alleen nog maar over leuke dingen schrijven.

Of nee, toch maar niet.

Ik zie mijn dochters veel te weinig, mijn moeder's gezondheid laat te wensen over en mijn maandinkomen is eigenlijk te laag om een 'normaal' leven te hebben voor mij en mijn zoon. Door mijn voorkomen word ik vrijwel dagelijks uitgelachen en bespot en fysiek kan ik lang niet alles wat ik zou willen kunnen. Onder meer vanwege een heupprobleem.

Maar ik leef nog! En mijn zoon gaat hartstikke goed op school en mijn relatie loopt goed en ik woon in de mooiste stad ter wereld! En mijn dochters gaan lekker en zijn gezond!

Hoewel ik wel eens denk het moeilijk te hebben liggen mijn kinderen tenminste niet dood op het strand van een land waar ik dacht veilig te zijn voor het oorlogsgeweld in mijn eigen land. Ik heb een dak boven mijn hoofd en spoel mijn uitwerpselen weg met schoon drinkwater terwijl dagelijks duizenden mensen sterven door een gebrek daaraan.

Ik heb elke dag ruim voldoende te eten en ben behoorlijk mobiel. De meeste dingen die ik wilde doen of die anderen graag zouden doen heb ik in mijn leven al gedaan: De Eiffeltoren beklimmen, zangles, vechten met een Minotaurus, vanaf Amsterdam naar Zuid-Frankrijk rijden om mijn vriendin op te zoeken terwijl ik net twee weken mijn rijbewijs had, miljonair gevoeld aan de Côte d'Azur (uit het zwembad stappend worden opgewacht door een geüniformeerde meneer met handdoek), een triootje, een solo rondreis maken door Amerika, in een circus werken, sex met een buurvrouw, met kinderen werken, Vrijmetselaar worden, optreden in poptempel Paradiso Amsterdam, een geiser tot uitbarsting zien komen in IJsland, zingen voor publiek, De Berlijnse Muur zien, David Bowie, U2 en Bruce Springsteen live zien optreden, in een film meespelen met bekende acteurs, een boek uitgeven, wonen in een huis met een tuin en een vijver daarin, vader worden...en zelfs in het huwelijk treden lijkt een droom die uitkomt! Dus eigenlijk heb ik niets te klagen.

Of toch: waarom kan het blijkbaar zoveel mensen niets tot weinig schelen hoe slecht anderen het hebben? Is het angst? Durven mensen het niet onder ogen te komen? Schamen zij zich voor hun eigen buitengewoon luxe situatie? Of zijn veel mensen gewoon keihard egoïstisch en zelfs egocentrisch?

Hier een mogelijke reden voor een gelukkige en gezonde oude dag:


Maar eigenlijk maakt het allemaal niet uit, als je iemand hebt om van te houden.
Hier is Depeche Mode met 'Somebody':In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

12 opmerkingen:

 1. IK ben bang dat het die laatste twee zijn :(((

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klief vertelde net op haar log dat ze niet alles meent wat ze schrijft, maar deze keer wel....en ze heeft nog gelijk ook. Jammer genoeg. Jouw uitlachen om je voorkomen is een gebrek van je medemens. Als ik merk dat mijn kinderen dat zouden doen, dan voel ik dat ik gefaald heb op dat gebied in de opvoeding.

  Love As Always
  di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het mooie van een weblog is, je kan er al je gedachtes op kwijt, zowel positief als negatief.
  Een mens, ook ik, kan het wereldleed even weg zetten en me dan prima vermaken. Het moet, om te overleven, wat uiteindelijk toch niemand lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik me mijn hele leven lang in het leven van anderen verdiept, meegeleefd met wat hen overkwam en geprobeerd om te helpen waar dat kon. Maar weet je lieve Terrebel, op den duur vergeet je van het eigen leven te genieten en dat kan je duur te staan komen, ik spreek uit ondervinding...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat veel mensen alleen maar meer, meer, meer willen. Ze kijken naar wat anderen hebben en niet naar wat ze zelf al hebben. Mijn dochter wist niet wat ze na het gymnasium zou gaan doen. Ze zei: 'Ik wil iets gaan doen waar ik blij van word, het salaris vind ik minder belangrijk.' Ik was/ben zo trots op haar.
  Hoe opgewekt je blog ook is, ik viel van mijn stoel toen ik las dat jij dagelijks bespot en gekwetst wordt. Ik weet niet waarom dat gebeurt maar wel dat het een gebrek is. Niet normaal! Het zijn mensen die alleen maar naar het plaatje kijken, niet wat erin zit...
  Houd moed, je doet het goed!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat erg dat je last van heup hebt. Dan kun je niet alles doen. Wat fijn dat je zoon goed gaat op school. Wat erg dat je dochter weinig ziet. Ergens anders hebben moeilijk. Daar hebt gelijk in. Wees voor je zelf. Hou je zeker moed. Sterkte met je heup.Gelukkig zie je soms positief erin. Je woont mooi! Sterkte met je heup.Je kinderen is ook belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zorgen om alle wereldleed in een logje beschrijven helpt niémand ook maar één stap verder als je geen oplossingen kunt bieden. Het leed van de mensen uit je eigen omgeving kun je daarentegen soms wél verlichten en dát heeft zin.
  Met "betrokken" logje over het wereldleed schrijven creëer je misschien voor jezelf wel het gevoel dat iets gedaan hebt, maar niemand heeft er iets aan, nou ja, je geeft anderen de gelegenheid in een reactie óók een goed gevoel voor zichzelf te creëren door het met je eens te zijn.
  Maar ga gerust je gang met je betrokkenheid beschrijven, mij stoort het niet.
  Ik begrijp je zorgen over de gezondheid van je moeder en kan alleen maar voor je hopen dat alles nog goed komt. Dat is ook al niet veel dat ik voor je kan doen maar omdat we wél dezelfde taal spreken en ik zeker weet dat je dit leest kan ik in dit geval op z'n minst laten merken dat ik het erg vervelend voor je vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het leven is voor velen een echte rat race geworden en dus is het ieder voor zich.
  De regeringen zorgen er voor dat het alleen maar erger wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik noem dit toch een positief logje hoor!
  Wat je allemaal al niet gedaan hebt, wel binnen je bereik bleek te liggen, maakt niet uit wat, dat is heerlijk!
  Natuurlijk blijven er altijd wensen en helaas ook altijd mensen die dingen om de een of andere reden niet goed aanpakken. En mensen die jou beschimpen of wat dan ook... bah, stom cliché hoor, maar dat zegt meer over hen dan over jou!
  De wereld is van mij denk ik vaak, maar ook van jou en iedereen die op deze aarde rondloopt. We moeten er met zijn allen maar wat van zien te maken!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hebben wij beiden toch geluk. Jij in de mooiste stad, ik in het mooiste dorp. Zo hebben we al alle twee wat positiefs te pakken.
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat je wordt uitgelachen. Je bent een hartstikke leuke kerel.
  Trek het je maar niet aan want de uitlachers lachen alleen omdat ze zelf vinden dat ze een gebrek hebben en proberen zich door jou uit te lachen beter te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De 'niet leuke' dingen (dan maar):
  Mijn leven lang leef ik op een minimum. Mijn moeder zaliger sprak de wijze woorden: de tering naar de nering zetten, kind.
  Aldus: ondanks mijn (verplicht) weinige uitgave leef ik als een vorst, ik haat schulden, materie interesseert me niets maar desondanks ben ik een levensgenieter en vandaaruit hou ik van kwaliteit: gezond eten en smakelijk (!) drinken, goede vrienden. Daarbij ontgaan me de schone dingen des levens niet: integendeel.

  Dan het bespotten en uitgelachen worden, door wie? Welke (volwassen) idioot haalt het in z'n hoofd om een ander met de vinger na te wijzen. Lijk je op Quasimodo? ... en dan nog...
  Als ik kijk naar de mensheid om me heen wordt het me wat triest te moede gezien hun uniformiteit. Een ieder wil op de ander lijken: dezelfde kapper, kledingzaak, houding, gedrag.
  Ik hou van excentriciteit, eigenheid, uniciteit, zelfspot.
  Met andere woorden: laat je niet ontmoedigen en wees trots op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natuurlijk doet het mij iets, heel veel zelfs, maar ik kan in mijn eentje de wereld niet verbeteren, en sommige mensen grrrrrrrr

  Maar goed, ik zie jou heel veel en vaak ook op andere locaties buiten de stad waar je woont, en dan vraag ik mij weleens af, wetend dat je niet genoeg hebt om van rond te komen of maar net, hoe jij je dan telkens soms best wel ver van huis van a naar b weet te verplaatsen, want om de dooie dood... zou ik ook wel willen, maar dat kan er bij mij niet af, hahahaha

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje