Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 21, 2013

Op wie lijkt u graag? En waarom?

Op de oprichtingsvergadering van de bewonerscommissie gisteren is besloten dat ik de penningmeester ben. Ach, ik verveelde mij toch al...;-) Ik weet nog niet wat er wordt besloten op de vergadering van het Bewonersplatform vanavond maar dat leest u misschien morgen wel...

Vanmorgen kwam een timmerman ervoor zorgen dat slakken en regenwater voortaan niet zomaar naar binnen lopen via mijn keukendeur. En dat maar zes maandjes nadat ik een dorpel had aangevraagd via de woningbouw! Snel, hè? ;-) Ook de algemene voordeur sluit weer goed. Nu nog de buren zodanig opvoeden dat zij niet weer de dranger saboteren alleen maar zodat zij bij thuiskomst de voordeur lekker makkelijk met hun schouder kunnen openduwen. Je zal toch maar tijd kwijt raken aan het pakken van je huissleutels! Bij zoveel luiheid en egocentrisch gedrag ('Toch niet mijn probleem dat een junk op jouw berging inbreekt omdat ik de deur altijd open laat staan?') krijg ik wel eens de neiging tot het gebruik van geweld.

En daarover gesproken: bij mijn stukje van gisteren reageerde iemand die vindt dat criminelen in Nederland er vaak maar met een taakstraf vanaf komen en weinig in de gevangenis terecht komen. Die persoon laat zich helaas niet hinderen door enige feitenkennis. Naast Frankrijk kent Nederland namelijk de zwaarste gevangenisstraffen van Europa! En dat is gewoon echt waar en geen bericht 'van die linkse media die altijd maar op de hand van moslims en andere Roemenen en uitkeringstrekkers is.' http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2010/11/05/nederland-heeft-relatief-streng-strafklimaat-binnen-west-europa/

is het trouwens iets van de laatste tijd dat mensen zich vaak zo asociaal gedragen of kwam dat 'vroeger' net zo veel voor?

Als je vroeger iemand belde en die persoon zei: 'Sorry, het komt nu even niet uit.', dan antwoordde je: ‘Excuus, ik zal je niet langer van je werk houden en later terugbellen.’ Tegenwoordig is het heel normaal dat mensen doen alsof ze niet hebben gehoord dat je nu niet kan bellen en steken gewoon hun verhaal af. Sommigen noemen dat ‘de moderne tijd’. Ik noem het ‘onbeschoft’. Ongetwijfeld zullen sommige van mijn lezers nu de beschuldigende vinger wijzen naar jongeren. Dat zou ten onrechte zijn want ook mensen van boven de zestig maken zich schuldig aan deze praktijken.

Hoe zou dat komen dat wij er bijna automatisch van uitgaan dat alleen jongeren niet zouden weten hoe zij zich dienen te gedragen in de openbare ruimte? Waarom hoeven ouderen zich niet respectvol op te stellen naar jongeren toe maar eisen zij het omgekeerde? En waarom denken mensen vaak dat mensen met een donkere huidskleur geen racist kunnen zijn? Ik denk graag na over dat soort vraagstukken. Gewoon omdat ik dat interessant vind. Daarom lees ik niet alleen krantenkoppen maar hele artikelen en vaak zoek ik even op de naam van de universiteit of andere bron waaruit het betreffende artikel is gedistilleerd.

Ik lees niet alleen graag wat ik interessant vind maar ik lees ook graag wat anderen interessant vinden. Bijvoorbeeld over de fascinatie van veel mensen met bekende personen. Waarom is het belangrijk te weten waar Justin Bieber zijn haar laat doen? Waarom willen mensen dezelfde teenslippers als Chantal Jansen? Reclame makers geven miljoenen euro's aan beroemdheden als die dan maar een bepaald product gebruiken. Zij weten namelijk dat daardoor miljoenen mensen datzelfde product willen kopen. Om één of andere reden willen mensen - mijn geachte lezers natuurlijk uitgezonderd - heel graag op een zanger of presentatrice lijken.

En u? Op wie wilt u graag lijken?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb altijd op Luca willen lijken. Luca is mijn opa, die helaas veel te vroeg is weggegaan. Ik was 11. Hij was mijn held en ik was wat blij dat ik 10 jaar later, drie jaar na de aanvraag, eindelijk zijn achternaam had. En nu.. weer 20 jaar verder, heeft mijn zoon Luca in zijn naam zitten. En door je vraag... weet ik de rest van de log niet meer.. Staat je netjes meneer.. ehhh de penningmeester. Dat heb ik dan wel weer opgeslagen ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, die laatste vraag, ik heb daar eigenlijk maar één woord als antwoord op: op niemand. Nu ja, het zijn eigenlijk twee woorden... *wink, big smile*
  En ik hoop dat ook jij op niemand anders lijken wil want:
  Je bent zo mooi anders
  Dan ik
  Natuurlijk niet meer
  Of minder
  Maar zo mooi anders
  Ik zou je nooit anders
  Dan anders willen.
  © Marc Engelen
  Ik weet wel niet of ik je nu proficiat moet wensen met die aanstelling als penningmeester, dat is weer een hoop werk er bij hé en jij hebt toch al zoveel te doen...
  En asociaal gedrag? Ik denk dat het van alle tijden is.
  OT: ik heb het Schip in Amsterdam natuurlijk al bezocht, dat stond in mijn vorige blog op weblog dat nu zomaar verdwenen is jammer genoeg en is dus ook de reportage er van verdwenen op het internet. Maar bedankt voor het voorstel lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger wilde ik worden zoals Paul Stanley. Beroemd, zanger en gitarist van een immens populaire rockband.
  Dat is me niet gelukt. Het is me wel gelukt om mezelf te zijn. Ik wil op niemand lijken maar op mezelf. Ik spiegel me niet af aan trends, volg de laatste haarmode niet. Dat ik een baard heb en dat toevallig erg in is momenteel berust op een toeval.
  Ik lijk op ik, :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die gedachte om op iemand te lijken nooit gehad. Wel heb ik een paar rolmodellen in m'n leven gehad. Allereerst mijn beide opa's waar ik erg goed mee op kon schieten en zij blijkbaar met mij. Pas later begreep ik van mijn ouders dat mijn opa's qua vader voor hen minder leuk was. Ofwel de opa's probeerden dit in te halen met de kleinkinderen en dat gebeurt nog immer.

  Een ander rolmodel was een bejaarde buurman die erg goed moppen kon vertellen, maar ook prima wist op welk moment ie weg moest gaan. Dat laatst lukt mij nog steeds niet en ik blijf altijd te lang hangen als ik ergens op visite ben.

  De 4de was een 65plus leeraar die goede praktijk en levenservaringen met ons wisselde.

  Maar qua uiterlijk hoef ik dus echt niet op een van hen te lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad.... dat mensen graag op artiesten og bekende Nederlanders wille lijken gaat inderdaad niet voor mij op.... ik ben gewoon tevreden met wie ik ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om met de titel en de laatste vraag te beginnen: wim t schippers. En om te reageren op het tussenliggende stuk, gaandeweg de jaren worden we ouder en wijzer en kijken we weer anders tegen het leven aan. Dat hoort.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht