Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 21, 2013

Prettig weekend

Donderdag mocht ik een thema-avond presenteren over De Liberman Methode: een manier om met name (ex-)verslaafden en psychiatrisch patiënten weer aan de maatschappij te laten wennen. Later die avond zagen wij Michael van Gerwen als eerste Nederlander de World Premier League Dartsfinale winnen.

Ondertussen sprak ik ondermeer buurvrouwen Ratih, Winonah en Linda en buurman Dudo en kwam ik op straat mijn gitaarleraar tegen en de stadsdeelvoorzitster. Erg leuk ende gezellig weer!

Vrijdag waren wij naar het verjaardagsfeestje van een vriendin en ging ik even naar zolder om kostuums uit te zoeken voor een entertainment-opdracht afgelopen zaterdag in Delft.

Een beetje mismoedig werd ik daarvan (niet van het werken in Delft maar van de aanblik van de zolder) want werkelijk alles bleek onder het stof te zitten: kleren, stripboekjes...sommigen van onschatbare waarde! Er was door werklieden met dozen gesmeten en er lagen sigarettenpeuken in de zolderruimte die vooral van oud (en dus zeer brandbaar!) hout in elkaar steekt. Als ons was verteld dat men op zolder zou gaan werken hadden wij onze spullen kunnen afdekken met folie of lakens of zo. Maar helaas: navraag leerde dat men 'geen tijd' had om bewoners in te lichten.

Het algemene licht brandt nu ook voortdurend en de bewoners mogen opdraaien voor de energiekosten, buiten dat het niet bijzonder milieuvriendelijk is.

Voor het zolderraam is een hekwerk geplaatst zodat verhuizen met touw en blok onmogelijk is geworden en de toegangsdeur is vervangen door eentje zonder slot waardoor insluipers nu vrij spel hebben.

Uiteraard vroeg ik Ymere naar het waarom van de diverse akties.
In het kader van transparantie heb ik de brief gepubliceerd en bovendien vroeg ik hen dringend om - in navolging van hun eigen źero tolerantie beleid - binnen twee weken te antwoorden.

Ik ben benieuwd!

Mijn nieuwsgierigheid naar de Keukenhof is bevredigd want zaterdag waren wij daar met een vriendin uit Taiwan. Héél veel bloemen waren er vooral te vinden.

Stuk voor stuk zodanig genetisch gemanipuleerd dat zij er verkoopbaar uit zagen.

Gek, niet, dat wij dan opeens niet tegen genetische manipulatie zijn? Maar goed, dat is weer een heel andere discussie.

Wij hielden ons nauwelijks bezig met de discussie rond de vermoordde broertjes Ruben en Julian (verschrikkelijk natuurlijk dat zij en hun vader dood zijn maar intussen werden duizenden vermoord in ondermeer Syrië. Maar dat is ver weg en bovendien zijn die doden anoniem. Dat maakt het blijkbaar minder erg.  Zie ook:
 )
maar genoten op Eerste Pinksterdag van de Japanmarkt in Leiden.
Natuurlijk is het zonde om een kans om de stad te laten zien te laten lopen. En dus wandelden wij wat in die prachtige studentenstad.


Vandaag dronken wij een drankje in het centrum van onze woonstede Amsterdam

en terwijl een Taiwanese dame terug is komen wij langzaam bij van een prettig (maar toch ietwat vermoeiend) weekend!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jorge Videla en Ray Manzarek

6 opmerkingen:

 1. De vraag is natuurlijk waarom een vader zijn eigen kinderen doodt. Oorlog zien we alle dagen op TV en daar hebben we schijnbaar meer begrip voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had een razend drukke week dat is wel duidelijk!
  Er is nog behoorlijk wat mis met die woningbouwvereniging, ze zullen niet blij zijn met jouw brief die klinkt als een klok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het vervolg kan ik niet zien. Want die andere brief die had je al op 4 mei geplaatst. Leuk zo'n weekendje als toerist in je eigen land.

  Love AS Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, je hebt dezer dagen niet stilgezeten lieve Terrebel, wat een energie bracht je op! Het weekend dient om uit te rusten, maar niet voor jou blijkbaar!
  Hopelijk krijg je respons op je brief en hopelijk ook kon je een kostuum naar je gading vinden op zolder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En we horen ook niemand over die opa, oma en kleinkind die zijn doodgereden in Limburg... :(

  Ik heb niemand een kaarsje zien branden voor die arme mensen.

  Raar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fred22:44

  Ook hier even een kritische noot dat je stil staat bij het overlijden van Jorge Videla een oud dictator die ook veroordeeld is.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht