Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 16, 2013

Onvoorspelbaar


Ik moest vanmorgen even bijkomen van de mededeling van staatssecretaris Weekers, staatssecretaris van Financiën, die vertelde dat belastingontduiking door burgers natuurlijk verboden is maar belastingontwijking door leden van het koningshuis gewoon mag 'want dat valt binnen de regels.' Even later zei hij nog: '...en anders passen wij gewoon de regels even aan.'

Gisteren kon ik op kantoor gelukkig even bijkomen van het weekend. Ondermeer van het werken op een fetish-feestje. Een collega had nog nooit mensen gezien die zich graag uitdossen in lak, leer, latex en/of niets en moest een paar keer met haar ogen knipperen. Erg vermakelijk!

Als men u 15 jaar geleden verteld had dat in 2013 mensen zonder met de ogen te knipperen 12 gulden zouden betalen voor een broodje kaas...had u hen dan geloofd? Waarschijnlijk niet maar toch wenden mensen zich massaal tot broodjeszaak Subway voor een ontzettend duur belegd broodje. De beste econoom had niet kunnen voorspellen dat mensen ooit een uurloon zouden uitgeven aan een broodje dat zij thuis voor hooguit een paar dubbeltjes in elkaar kunnen zetten. Laat staan dat er mensen zouden zijn die klagen over een kredietcrisis maar desalnietemin zonder blikken of blozen vijf dagen per week twee euro voor een flesje water neertellen op het treinstation. Water dat niet beter of slechter van kwaliteit is dan het water uit de kraan thuis of op kantoor.

Soms lijken economen wel visionairs. Maar dan wel van het soort dat op donderdag voorspelt wat de woensdag daarvoor is gebeurd. Zij kunnen daar niets aan doen want economie is meer dan verbanden tussen cijfertjes. Economie is ook hoe mensen op cijfertjes reageren. En juist dát gedrag is onvoorspelbaar.

7 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is het dieptriest...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 12 euro voor een broodje, duur genoeg om mijn honger te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sorry het zijn guldens, da's dan toch nog 6 euro of heb ik het mis ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg er niets over, het is een prive zaakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog nooit geweest en het klinkt ook niet alsof ik daar heen zou gaan. En die twee euro voor water vind ik ook onzin. Wat een geld. Er kan zoveel geld, maar ook milieu gespaard worden door mensen. En het is nog goedkoper ook.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan het geloven dat je van die uitspraak even moest bekomen!
  Maar natuurlijk ook van het fetish-feestje hihi.
  Zelf koop ik nooit water in het station en broodjes ook al niet. Dus aan mij is zo iets niet besteed. Dat doen de voorspellingen van de economen ook niet...
  Bedankt voor je leuke reactie lieve Terrebel en maak er een mooie lentedag van hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was weekers ook niet de man die zei dat Nederland geen belastingparadijs is...
  En blijven ontkennen en ontkennen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht