Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 18, 2012

Lekker

Gisteren nieuwe vrienden gemaakt op een feestje van vrienden van m'n vriendin en vanmorgen voor het eerst sinds tijden weer'ns lekker uitgeslapen. Vanavond lekker gegeten bij m'n schoonmoeder en geprobeerd een foto vanaf m'n mobiel op Twitter en Facebook te zetten. Maar niet geheel zonder moeite. Afijn: dat is maar een klein probleem vergeleken met de almaar stijgende kosten van levensonderhoud.

Een pakje sigaretten wordt ook weer duurder. Dit keer vanwege de gestegen kosten van tabak waarvan de prijs op de internationale markt is gestegen. Vreemd genoeg blijft onze zuiderburen vooralsnog een prijsverhoging bespaart; in België zijn de prijzen op de wereldmarkt dus niet gestegen. Is er wellicht een economoom onder de lezers die mij dit verschijnsel kan uitleggen?

Bij mij komen de woorden 'diefstal' en 'oplichting' boven drijven. Een gevoel dat ik ook heb met bezineprijzen: de kosten van olie worden internationaal vastgelegd en de benzineprijzen zijn er aan gekoppeld. Toch betaalt een Amerikaan voor een gallon (ruim 5 liter) benzine ongeveer evenveel als wij in Nederland voor een liter. Persoonlijk vind ik dat onbegrijpelijk. Net als verreweg de meeste overheidsbezuinigingen.

Nog een voorbeeld van verkeerde bezuinigingen: McDonalds had geen behoefte om een gecertificeerd vertaalbureau in de arm te nemen en vroeg blijkbaar een stagiair om een nieuwe reclame-boodschap te schrijven. Volgens die reclame op televisie kan de consument voortaan bij de fastfood-gigant terecht voor Milk Shakes. 'Geschudde melken'? Wat zijn dat nu weer? Vermoedelijk bedoelde men Milkshakes. En die zijn best lekker.

Vandaan staan wij stil bij het overlijden van John Demanjuk en Koning George Tupou V

P.s. Hierbij de bewuste foto, eerder deze avond genomen:

5 opmerkingen:

 1. diefstal, oplichting, ..

  vandaag kwam bij ons aan het licht dat de baas van belgacom (= staatsbedrijf) vorig jaar een loon ontvangen heeft van 2,6 miljoen euro?
  dat is ongeveer hetzelfde als wat ie in 2010 kreeg??

  tja, da's geen kruimeldief meer, zoals jouw muisje, eh? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overal zijn er profiteurs lees maar bij ons . En sigaretten slaan bij ons ook enorm op !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kosten voor tabak zijn niet gestegen volgens mij, alleen de kosten die de overheid heeft, en daardoor hebben ze wat meer belasting inkomsten nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Demjanjuk. Wat een verhaal. Dat je zoveel op je geweten kunt hebben.

  Over criminelen gesproken. Het mooiste vond ik nog dat erbij stond. We doen maar een kleine prijsstijging, anders wordt het verschil met de zuiderburen zo groot. Tuurlijk joh, dat gat is nu € 2.10, dus dat is wel een heel groot verschil met € 2.20.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja ,ik breek me er het hoofd niet meer over dan hoef ik geen extra kalmerende medicijnen te kopen ,dat scheelt weer ;-(
  Leuke foto ,ik weet niet of ik daar mee ga eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht