Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 08, 2012

Doorgezakt

Beetje eten, beetje slapen, beetje filmpje kijken, beetje verkouden zijn, beetje schaatsen kijken...Ja, het was een fijn weekend! Wel even wennen hoor, om'ns niet in de een of andere nachtclub rond te banjeren en daar m'n geld mee te verdienen.

En om een onuitgesproken vraag te beantwoorden: ja, ik ben dan wel'ns getuige van een ruzie. In clubs worden die overigens opvallend vaak gestart door 'dames' waarna 'heren' met elkaar op de vuist gaan en de schuld krijgen. De vriendinnetjes en echtgenotes blijven dan gezellig lachend binnen terwijl hun vriendjes en echtgenoten door het beveiligingspersoneel op straat worden gezet. En nee, dit is geen vooroordeel maar simpelweg observatie. En over ruzie gesproken:

Wanneer u een einde wilt maken aan een ruzie, wat helpt dan beter: het uitpraten of de ander een harde klap op de neus geven? Na die tik zal de ander onmiddellijk tot bedaren komen en z'n excuses aanbieden waarna de ruzie verleden tijd is. Toch? Natuurlijk niet!

Het is bekend dat geweld nooit werkt als middel om geweld te beëindigen. Toch zijn er van die door testosteron opgeblazen mannetjes die het blijven proberen. Die mannetjes noemt men ook wel 'generaals'. Veelal staan die in dienst van die andere soort alfa-mannetjes die zich graag heel hard op de borst kloppen. Die mannetjes noemt men 'politici'. Die geven de 'generaals' opdracht geweld te gebruiken. Heel slim van die 'politici' want loopt het goed af dan komt dat door hun briljante idee maar gaat het mis dan is het de schuld van de 'generaals'.

Over geweld gesproken: afgelopen nieuwjaar hadden de hulpdiensten het meest te maken met overlast veroorzaakt door alcohol dan om enige andere reden. Verreweg het vaakst waren sirenes te horen in gemeenten met de meeste PVV-stemmers, zoals Urk en zo. Maar goed, dat zal wel de schuld zijn van 'de buitenlanders' of van 'links' of zo en heeft absoluut niets te maken met jonge blanke christenen die niets mogen van hun ouders en dominees, zich te pletter vervelen en daarom rottigheid gaan uithalen. Gewoon, omdat dat in sommige gemeentes blijkbaar het enige is dat je kùnt doen. Naast gezellig naast je ouders op de bank Sudoku's oplossen na het aanhoren die zondagmorgen van een preek over het Sodom en Gomorra dat Amsterdam heet en waar het drugsgebruik onder jongeren al bijna de helft zo groot is als onder Urker jongelui. Oei! Al zijn er vast 18-jarigen te vinden voor wie preken luisteren en Sudoku's oplossen het toppunt van jolijt is.

Omdat ik er geen verstand van heb en mij zelden vertoon in 'de Biblebelt' deze oproep: wie van mijn lezers vertelt mij wat voor leuks er voor jongeren in gemeentes als Urk en Spakenburg te doen is?

Ik ben u trouwens mijn excuses schuldig: onlangs beweerde ik dat honderden mensen bij de overgang van 2011 naar 2012 zwaar gewond waren geraakt door vuurwerk. Nu de cijfers bekend zijn moet ik tot mijn schande toegeven dat ik't fout had met mijn schatting; het ging om enkele tientallen zwaargewonden door vuurwerk. Bij een aanzienlijk deel van de incidenten was trouwens alcohol in het spel.

Bij de vorige editie van de jaarwisseling kwamen twee mensen om door vuurwerk; ditmaal bleef het aantal doden steken op nul. Dit in tegenstelling tot het aantal doden door alcohol-gebruik dat ook afgelopen jaar weer op rond de 4000 personen lag. De vraag blijf dus staan: waarom wil men zo ontzettend graag vuurwerk rond Oud en Nieuw verbieden en stelt men geen paal en perk aan het gebruik van alcohol?

Tsjonge, het lijkt wel alsof ik een hetze ben begonnen tegen alcohol-inname, is het niet? Deels is dat ook wel zo: ik ben namelijk tegen overmatig gebruik van het goedje in het openbaar. Niet alleen leidt het tot veel overlast; het kost ons gezamenlijk klauwen met geld (in 2010: 3,7 MILJARD Euro! Tegenover 171 miljoen die de totale gezondheidszorg ons kost...) aan al die losers die zich op maandag ziek melden met 'een griepje' nadat ze dat weekend flink hebben doorgezakt.

15 opmerkingen:

 1. tegen geweld en teveel alcohol in het openbaar ben ik ook.
  En over Urk weet ik niets, maar mijn vakantie ga ik er niet doorbrengen als ik verder nadenk over uw vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft jammer dat mensen zichzelf niet kennen en daarom fouten maken met alcohol, vuurwerk en agressie.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het gezien in Rome en ik ga er een logje van maken ook!
  Een brommer botste bijna tegen een auto, het ging nog maar net goed.
  Wel piepende remmen.
  En de vrouw achterop de brommer, die petste met haar vlakke hand heel hard tegen de auto, dat maakte de chauffeur boos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem00:35

  disco, bar, sportschool????
  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweld, alcohol, bars, ik maak dat niet meer mee, ik wordt oud denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zucht, ruzies! Ik kan er niks mee. Ik heb nog nooit van mijn leven 1 klap uitgedeeld. Ik kan het prima met mijn mond af nl. Dat zouden meer mensen moeten doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is mijn grootste angst met uitgaande pubers in huis.... alcohol en woordenwisseling. Voor ze het weten hebben ze (met hun goede bedoelingen van ruzies sussen) een mes tussen hun ribben. En ja, je kunt als ouder 100.000 keer zeggen: 'Ga weg als er ellende uitbreekt,' maar als een vriend of vriendin hierin betrokken raakt wordt dat wel erg moeilijk...
  *zucht*
  Ouder worden gaat met horten en stoten. Ook voor ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil/Zizy10:55

  Ik kan kort en krachtig zijn... Alcohol.. maakt meer stuk dan je lief is.... fijne week Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ollie drinkt er graag een ; >Maar weet waar de grenzen zijn. En vuurwerk vindt ik stom er mag voor mij alledag "vuurwerk" zijn in je leven , maar niet op een avond . En agressie ... baal daarvan !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem11:18

  het strand, 1 van de tig terrasjes,jongerenhangplekken die gemaakt zijn, skatebaan?

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel zeker weten, drank is niets voor anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelijk heb je, ik heb het aan de lijve ondervonden... Maar de maatschappij maakt het er niet makkelijker op om zonder genotmiddelen te leven... alleen, het moeten GENOTmiddelen blijven hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ja natuurlijk ben je tegen "overmatig "drankgebruik "ik ben tegen álles dat overmatig is .Gewoon simpel zoals ik het vroeger thuis geleerd heb "overal waar TE voor staat is fout ...behalve TEvreden "
  Niets mis met mooi vuurwerk dat rondom 12 uur met verstand af gestoken wordt maar alsjeblieft wég met die zware halve bommen die dagenlang te pas en te onpas worden afgestoken .
  Of het nou vuurwerk ,alcohol of agressie betreft ..... ga er versandig mee om op plaatsen waar het geen kwaad kan !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. p.s Urk en Spakenburg kén ik niet dus verwacht van mij geen oplossing;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 15. p.s Urk en Spakenburg kén ik niet dus verwacht van mij geen oplossing;-0

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht