Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 01, 2011

Of zo

Onlangs kwam iemand op mijn weblog terecht door te "Googelen" op "een kleurplaat van een dood musje". Heel apart. Net als de gesprekken die ik soms met mijn kinderen heb. Zo sprak ik laatst met oudste dochter over aura's lezen en in de toekomst kunnen zien. Ik speelde ook een spelletje kaart met haar hoor!

Met mijn zoon vier ik nu thuis vakantie en huren wij af en toe een filmpje. Zo huurden wij ondermeer Tron: the Legacy (jeugdsentiment voor mij!) en Machete, een typische Tarantino-film.

In die laatste film veel afgehakte ledematen én een hoop humor. Van het soort dat lang niet iedereen grappig vindt. En toevallig hou ik daar wel van. Bovendien met een duidelijk politieke boodschap: waarom is men in Amerika zo tegen illegale Mexicaanse vreemdelingen die baantjes krijgen als tuinman of huishoudster bij rijke Amerikanen die zeggen tegen Mexicaanse illegalen te zijn? En waarom wordt de grens met Mexico zo angstvallig beveiligd en kunnen Canadezen zonder een ID-kaart te hoeven laten zien zomaar voorbij de grenscontrole-post lopen? Je zou haast denken dat er sprake is van racisme...

Ook Quintin Tarantino zal ouders hebben (gehad). Ja, zelfs ietwat verknipte geesten komen voort uit een man en een vrouw...!

Stel: een man en een vrouw besluiten zich terug te trekken uit de maatschappij en besluiten volledig zelfvoorzienend te worden, midden in een grote woestijn. Ze leiden een karig maar keurig bestaan, eten insecten en af en toe een iets groter dier. Zij filteren hun eigen urine en gebruiken hun eigen poep als mest voor de weinige groente die zij kunnen verbouwen.

Zij krijgen een kindje en alles gaat goed. Tot op een dag dat kind als jongvolwassene besluit de wijde wereld in te trekken. Na een paar dagen komt hij of zij erachter dat een mens nooit voldoende water kan dragen om langer dan een paar dagen te lopen. Het besluit is snel genomen: het is geen tekortkoming van de mens zélf maar buiten zijn eigen kleine wereldje is er gewoon niets anders dan wat hij al kent...

Tot er op een dag een weerballon in zijn achtertuin neerstort...

Met bovenstaand zelf verzonnen voorbeeld kunt u zich misschien indenken dat ik het mij niet kan voorstellen dat van de honderden miljarden planeten die er waarschijnlijk zijn alleen op onze kleine blauwe bol leven mogelijk is. Of wij dat andere leven ooit zullen ontmoeten is maar zeer de vraag maar ik vind het zeer ingenomen van mensen die denken dat God de wereld heeft geschapen en zo egoïstisch was om uitsluitend de mensen van aarde de kans te geven zich te ontwikkelen en de rest van het totale universum (en da's groot, hoor!) verder compleet leeg te laten wat leven betreft.

Als God bestaat dan heeft-ie vast op andere planeten óók hele mooie dingen gemaakt. Of laten maken. Of laten ontwikkelen. Of ontworpen. Of leven ingeblazen. Of zo.

11 opmerkingen:

 1. Van een kop koffie genieten op CS of turen naar de massa op de Dam is voor mij ook al vakantie. Met als fijnste voordeeel dat ik gewoon in mijn eigen bed kan kruipen.
  Over het bestaan van God begin ik niet. Wel ben ik ervan overtuigd als wij met de juiste ogen kijken dat we ook leven verderweg in het heelal kunnen zien.
  Zonnige en vrolijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien heeft hij dat ook wel gedaan, maar weten wij dat niet. En waarom zou hij ook.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan moet je the Matrix ook nog maar eens kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een interessant vraagstuk. De kans is groot dat er op veel plekken in het heelal leven is.
  Tenzij de aarde echt op een bepaalde manier die wij nog niet weten heel bijzonder is. En daar is geen God voor nodig.
  Maar eigenlijk denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat we buitenaards leven ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo heeft men onlangs een exoplaneet gevonden die zich in een leefbare zone bevindt en de naam 55 cancri f gekregen heeft.

  ik geloof nooit dat wij de enige 'uitverkorenen' zijn.

  mja, sommigen denken dat het hele universum enkel bestaat uit ..
  zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laten we vooral het leven koesteren, ons eigen leven en dat van anderen. Het iedereen gunnen. De dood is steeds zeer nabij en we doen alsof we hem kunnen ontlopen...
  En wie heeft ons het leven geschonken? Daar afscheid van moeten te nemen is het zwaarste dat er is: http://my.opera.com/Tibaert/blog/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het is hier wel serieus lezen tov andere blogs en de reacties zijn ook anders, maar het is wel intressant

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag de laatste 2 weken vreselijk veel films. Tron zat daar ook bij, en ik vond het wel een leuke film.
  Als je van afgehakte ledematen houdt, vind je Hobo with a shotgun waarschijnlijk ook erg leuk.

  Wij zijn niet alleen. Onmogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marjeanne10:11

  Als ik denk aan hoe de mens zich hier op aarde gedraagt: heerszuchtig, vernielzuchtig, moordlustig en bang voor alles wat anders is (waarom zou je anders een muur bouwen tussen jou en een volk met een ander kleurtje?), dan vermoed ik dat God heel goed wist wat zij deed door ons onkundig te laten van het andere leven dat elders in het universum inderdaad vast ook bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Dat God ons niet laat weten waar de anderen zijn is inderdaad een verstandige zet. Anders zouden wij zomaar - geheel per ongeluk natuurlijk en achteraf onbedoeld - weer'ns een complete beschaving kunnen wegvagen. Zoals de keurige katholieke Portugezen deden met de Azteken en een stel keurige Joden en Christenen deed met de inheemse bevolking van Canada en Amerika. Wel typisch dat je de PVV en aanhang daar nooi over hoort...Krijg opeens inspiratie voor een nieuw stuk.

  Dat God een vrouw is verklaart ook best veel...;-) *bukt*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De vraag is, als er ander leven bestaat, zouden zij dan ook onze blogs lezen? En als dat zo zou zijn, waarom krijgen wij dan geen reacties van hun?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht