Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 31, 2011

Organisatie-comité

Seksschandalen, we smullen ervan! Natuurlijk die rond "DSK", maar zeker ook die rond premier Berlusconi. Hoe deze Italiaanse maffioso macho zichzelf verdedigde vind ik overigens briljant: "Ik kan geen sex hebben gehad met een 17-jarige prostituee want in dit land kun je pas vanaf 18 jaar prostituee zijn."

Net als in Italië is er ook in ons land precies één politicus die altijd gelijk heeft, ook als dat niet zo is. Maar "ons Geert" kun je zeker geen macho noemen.

De voorzitter én enig lid van de PVV zit met een dilemma: enerzijds moet hij natuurlijk de bekende bestrijder van de Islam in Europa, Ratko Mladic, met hand en tand (laten) verdedigen (door Bram Moszkowicz?) maar aan de andere kant zal Servië nu mogen toetreden tot de EU, wat dat land 1 miljard euro per jaar zal opleveren aan internationale (en dus ook Nederlandse) fondsen. Het was vooral Nederland dat zei: "Servië mag pas in de EU als die beroemde moslim-basher is uitgeleverd".

Nog zo lekker dubbel van Wilders: Hij heeft niets tegen moslims. Sterker nog: je mag van hem best moslim zijn, zolang je de islam maar niet aanhangt...Natuurlijk: dat is net zoiets als van een christen te verlangen om alles wat in de Bijbel staat te verwerpen. Of van Cornald Maas te verlangen dat hij best homo mag zijn, zolang hij maar stopt met fan zijn van het Songfestival. Onmogelijk dus.

Zoiets als fietsen zonder de pedalen te mogen rondtrappen of vrijwilligerswerk doen met een bijstandsuitkering: doe je geen vrijwilligerswerk dan doe je niet je best om in het arbeidsproces te blijven en wordt je uitkering gekort; verricht je wél vrijwilligerswerk dan ben je de uren dat je dat werk doet niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en wordt je uitkering gekort.

'Grappige exportprodukten heeft Nederland ook: Sieneke, Joran vd Sloot, PVV...' was de tweet die Cornald Maas zijn baan bij de Tros kostte. U weet wel: dat is die omroep die het satirische programma 'Dit was het Nieuws' opeens te links vond. Het zou niet appeleren aan de smaak van Henk en Ingrid, de vaste PVV-aanhangers. Met mijn excuses aan de meelezende anonieme PVV-fans voor het gebruik van het 'dure' woord 'appeleren'.

Ach, laat ik er ook maar over ophouden. Kent u Pim Fortuin (De naam "Fortuyn" had hij zelf verzonnen: dat oogde wat sjieker) nog? Miljoenen Nederlanders zagen in deze man degeen die ons zou bevrijden van "het juk" van de Islam (Heeft aan u ooit een moslim zijn wil opgelegd? Nee, maar diverse dominees en pastors hebben dat wél geprobeerd!). Tienduizenden rouwden om zijn dood, duizenden tekenden het online condoleanceregister en honderden waren bij zijn begrafenis. En hoeveel mensen waren aanwezig bij de laatste herdenking van de afschuwelijke moord op deze roemruchte politicus? 12?

En dat was dan nog inclusief de acht leden van het organisatie-comité.

13 opmerkingen:

 1. Ik hou helemaal niet van die rechtse rakkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben in deze tijden gewoon schandaaltjes nodig om andere zaken onder de tafel te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Macht van de Media heeft ons meer in de greep dan links en rechts samen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb niets getekend. Omdat ik ik heb wel erg vond dat er iemand vermoord was, maar niet omdat ik fortuyn ineens een redder vond. Het enige goede wat fortuyn ooit deed was het introduceren van de ov-jaarkaart wat helaas voor de studenten alweer helemaal uitgekleed is.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben de politiek redelijk beu. Nationaal en intrnationaal zijn het legtieme clubjes schurken die over de rug van de burger plannen ten uitvoer brengen die ze worden opgedragen door de Bilderberg groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem07:51

  Wat Peter zegt is ook wel zinnig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem11:43

  volgens deze anonieme PVV-er is appeleren met dubbel l dus: appelleren! Misschien is het raadzaam om in het vervolg wat " minder dure" woorden te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gesproken als een échte PVV'er...bravo! Wél vallen over vemeende spelfoutjes (Ik had 'appeleren' overigens juist gespeld: kijk maar eens na in dit online-woordenboek. http://www.encyclo.nl/begrip/appeleren. O sorry, nu ga ik er zomaar vanuit dat je weet hoe je een woordenboek moet gebruiken) maar weigeren inhoudelijk een discussie aan te gaan. En uiteraard anoniem blijven. Weet jij misschien, mijn trouwe anonieme PVV-aanhanger, waarom verreweg de meeste PVV-aanhangers zo laf zijn? Jij niet natuurlijk want jij vindt het niet erg dat buren en vrienden en zelfs onbekenden weten dat jij PVV stemt. Toch? En daarom reageer je volgende keer netjes met je naam. Toch?

  OT: Gebruik je Safari of IE8?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem16:34

  Toch ben ik van mening dat wanneer je dure woorden bezigt, je je aansluit bij wat de Taalunie correct vindt. Geeft niets, daar leer je dan weer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geinig. Volgens Vereniging Onze Taal heb ik gelijk en volgens de Taalunie heb jij gelijk. Zullen wij het erop houden dat beide vormen van spelling zijn toegestaan? Overigens: ben je ooit nog van plan om inhoudelijk op mijn stukjes te reageren of blijf je je gedragen als een echte laffe PVV'er door gewoon lekker anoniem uitsluitend te letten op spelfouten? Hoe dan ook: een fijne dag verder!

  Overigens nog mijn dank dat je de moeite neemt te lezen wat iemand schrijft als reactie op jouw eigen reactie. Eerlijk gezegd ben ik dat van PVV-aanhangers niet gewend. Wat mij doet vermoeden dat jij stiekem helemaal geen PVV'er bent. Bovendien scheld je niet én ben je bekend met de meest gangbare spelling-regels. Je zou dus zo maar een VVD-stemmer kunnen zijn...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O ja: heel apart om Safari te gebruiken op een Linux-systeem. Is dat de gewoonte in Maastricht?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maastrichtenaren, leer ze me kennen...

  Toch ligt Safari meer in de lijn van Linux. Omgekeerd heb je wel weer Safari voor Windows, onlogisch, ware het niet dat Apple ook z'n producten moet slijten via dar vermaledijde MS...

  Groet uit Mestreech1

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht