Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 21, 2011

Geholpen

Mensen die het kunnen weten hebben onderzoek gedaan waaruit blijkt dat één enkel individu het gedrag van een hele groep mensen dan beïnvloeden. Dat kan gunstig uitpakken zoals met mensen als Martin Luther King of Gandhi. En zelfs iemand als Oprah Winfrey heeft een goede invloed op grote groepen mensen; door haar positiviteit én door het feit dat opeens veel meer Amerikanen boeken zijn gaan kopen omdat zij die regelmatig bespreekt. Of haar publiek die boeken ook daadwerkelijk leest is bij mijn weten niet onderzocht.

Hoe dan ook: het is dit gegeven dat mensen als Hitler zo gevaarlijk maakte. Door hun charisma en hun verknipte gevoel voor logica wisten (en weten!) dit soort figuren grote groepen mensen aan hun zijde te krijgen. En zelfs in ons eigen kleine Nederland hebben wij zo iemand rondlopen. Het maakt niet uit wat hij beweert maar door de overtuigende manier waarop hij het zegt zijn opeens een miljoen mensen overtuigd van hetzelfde.

Ik bedoel maar: als je je even voorstelt dat hij zijn geblondeerde haardos inruilt voor zijn natuurlijk zwarte haar zul je zien dat de Grote Gedoger een kleurtje heeft. Vragen over zijn afkomst ontwijkt hij zoals hij alle moeilijke vragen ontwijkt (Zoals: Hoe komt de PVV aan geld wanneer alleen partijen met leden subsidie ontvangen?).

Hij heeft zijn aanhang inmiddels zo ver dat velen ervan overtuigd zijn dat het Nederlands ras puur en zuiver moet blijven (Waar en wanneer hadden wij dat ook alweer eerder gehoord?). Terwijl elke bioloog je kan vertellen dat dat de overlevingskansen van de soort juist sterk verminderd. Juist door vermenging van rassen kunnen wij beter overleven als mensheid. Maar PVV-aanhangers hebben zich nog nimmer iets aangetrokken van wetenschappelijk onderbouwde beweringen. Niet nodig ook want zij hebben iemand die voor hen denkt zodat ze zelf lekker lui kunnen blijven en kunnen naschreeuwen wat hun Grote Leider roept. En ja, ik heb vooroordelen. En dan vooral tegen mensen die zo dom zijn op de PVV te stemmen.

Maar misschien heb ik een oplossing die gunstig is voor zowel liefhebbers van Wilders' gedachtenleer (al wisselt die regelmatig van mening maar dat mag de pret niet drukken) zowel als voor u en ik, zeg maar de "normaal" denkende mensen:

Als mensen alleen maar blanke Nederlanders om zich heen willen hebben die alleen maar Nederlands spreken, waarom gaan ze dan niet naar die enclaves in Canada, Zuid-Afrika of Australië waar duizenden blanke Nederlanders wonen die weigeren zich te conformeren aan de lokale taal en cultuur? Daar is iedereen mee geholpen. Denk ik.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tim Hetherington

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dit soort mensen alleen maar heel erg eng. Onbegrijpelijk dat ze zoveel invloed kunnen hebben. :-(

  Je vroeg me om een feedreader maar ik ben nogal een digibeet. :D Zal mijn zoon even vragen hoe dat werkt. ;-)

  Fijne avond nog voor jou!
  Grts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ieder mens heeft vooroordelen, daarin verschillen we niks van elkaar.
  Dus.
  BTW: In Australië zijn ook allerlei kleurtjes te vinden, het is daar net zo'n melting pot als America.
  ( En zijn de Aboriginals zowat uitgestorven, dus we zijn daar ook al 'lekker' bezig geweest. )

  De wereld is van iedereen, maar dat moeten we alleen nog even leren snappen.

  Ik wens je op deze witte donderdag alvast een hele Goede Vrijdag ;)

  Cheers! ( * proost met glaasje rosé )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mensen laten zich graag leiden door iemand die het mooi kan uitleggen.
  Dat is altijd zo geweest en daar is weinig aan te veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou Blonde geert dan terug keren naar het grootste Islamitische land op deze aardbol? Naar de plek waar zijn wortels liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer kunnen wij die uizwaaien?

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik Denemarken heb je gewoon een groot dorp waar Nederlanders wonen en daar gewoon koninginnendag vieren. In het buitenland...:$ Ik bedoel maar. En hier lopen mensen te zeuren om een suikerfeest. Hoe hypocriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem07:33

  Het hele idee van reclamecommercials is daar op gebaseerd

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht