Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 18, 2009

Inkeer

De ongeveer 60 kerkbezoekers vertegenwoordigden zeker 10 verschillende religies/levensovertuigingen. Allen kwamen gisteren voor hetzelfde doel. Dat was om buren Hetty en Vincent elkaar het jawoord te horen geven. Met zoveel getuigen kunnen ze er niet meer onderuit...

Op de receptie mocht ik samen met de koordirigent en een vriendin van het bruidspaar wat liedjes spelen en zingen. Zowaar: m'n eerste publieke optreden!

Het was allemaal reuzegezellig en met name de bruid straalde van gelukzaligheid om de aanwezigheid van zoveel liefde om zich heen. In de kerk ging het op macro-niveau, dat samenleven van verschillende denkwijzen en geloofsvormen. Waarom kunnen we de wereld niet zien als het kerkgebouw waar ik gisteren was?

Gisteren was ik ook uitgenodigd voor een etentje op een woonboot. We aten lekker roti en keken vervolgens de film "Perfume" op kijkschijf. Er was een acteur van wie ik niet op de naam kon komen maar gelukkig is er internet...

Iemand tikt deze zoekterm in in zoekmachine Google en komt dan bij een archiefstukje van mij uit. Typisch:
gratis film van vaders en zoons die naakt zwemmen
Of anders deze:
gymles blote tietjes verhalen

Natuurlijk: sex ("seks" is vies, vind ik) is de voornaamste bestaansreden van internet (Hoewel "Britney Spears" als zoekterm hoger in de ranglijst staat!). Natuurlijk doet U niet aan sex en heeft U echt absoluut nooooit "verboden" fantasieën, toch? Elk van ons heeft stiekeme wensen maar sommige mensen hebben wel héél speciale wensdromen...

Neem Bernard Welten, hoofdcommissaris van politie in de hoofdstad. Hij baalt ervan dat Job Cohen en Guusje ter Horst hem vertellen wat-ie moet doen. Tsja, Bernard; dat krijg je ervan als je in een rechtsstaat leeft. Dan luistert de politie naar de politiek en niet omgekeerd. Weet je wat: De potjes zwarte schminck zijn nu in de aanbieding bij de feestwinkels (in verband met het naderend Sinterklaasfeest): geef jezelf een donkere huidskleur en meldt ja aan als leider van een groepje gewelddadig tuig regeringstroepen in Oeganda. Dan kun jij lekker doen wat je wilt en krijgen wij wellicht een hoofdcommissaris die gewoon z'n werk doet. Zie het maar als een speciaal verzoek van een Amsterdammer.

Op speciaal verzoek van de weblogger in kwestie hierbij een reactie die ik bij Brillie achterliet naar aanleiding van een stukje over saaie stukjes:

Wat een saai stukje zeg…waar gaat het nu eigenlijk over? Of gebeurt er zo weinig in je eigen
leven dat je alleen maar kunt melden hoe saai anderen zijn? ;-)

En zijn reactie daar weer op:

@Terrebel: Als het stukje saai was, dan kwam de boodschap maar al te goed over.

De film van vanavond was niet saai. M'n zoon en ik genoten van "Imagine This" en lachten om de capriolen van Eddie Murphy als geslaagd zakenman en mislukt vader. Uiteindelijk loopt het natuurlijk goed af en komt papa Murphy tot inkeer.

Het filmpje van vandaag laat een man zien die op bijzondere wijze danst (Bij wie had ik dit filmpje ook alweer eerder gezien?:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht