Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 22, 2008

Steunen

Het einde van "het singeltje" is in zicht; De CD-single wordt eerdaags niet meer als los object verkocht. Het schijnt zelfs al zo te zijn dat de huidige nummer 1 in de hitparade alleen maar als download te verkrijgen is. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat ik in de schoolvakanties aan de lopende band stond te werken en het enige dat mij deed voortploeteren van uur tot uur was het feit dat een uurloon toen nagenoeg gelijk was aan de prijs van een single. 3 Gulden en 65 cent was mijn netto uurloon in de tijd dat je voor zo'n mooi rond zwart schijfje van vinyl 3 gulden en 75 cent neertelde. Dat deed je bij de platenzaak waar mensen werkten met verstand van platen en niet alleen van kassabediening. Nu zijn die mensen vast ook nog wel te vinden maar het lijkt een uitstervend ras...

"Die mag ik nog niet verkopen want de release-date is pas volgende week";"Ik kan de inhoud van het lege hoesje dat je daar hebt niet vinden dus je moet wat anders zoeken" en zo verder.

Ook het einde van m'n zoon's basis-schooltijd is in zicht. Eerdaags gaat hij open dagen af en zal hij moeten bepalen hoe zijn toekomst eruit zal zien. Dat klinkt natuurlijk wat dramatischer dan het daadwerkelijk is maar het feit blijft dat hij voor een lastige keuze staat. Gelukkig dan maar dat er mensen zijn die hem steunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!