Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 08, 2006

Non-existent

Non-existent

Vanmorgen in alle vroegte stopte er een vrachtwagen bij ons in de straat: onze nieuwe bedbank was gearriveerd! Niet voor niets hadden m'n zoon en ik gisteren enkele uren gespendeerd aan het demonteren van het waterbed waarvoor het in de plaats kwam. Nu, na een luttele anderhalf uur van zweten en monteren staat het nieuwe meubelstuk trots uit te stralen in de woonkamer. Met een heerlijk voldaan gevoel ligt Ferdinand op de komst vna Klaas Vaak te wachten. Niet veel later zal ook ik dezelfde weg gaan.

Ook de plannen van de VVD om musea in Nederland voortaan (deels) gratis toegankelijk te maken -een van oudsher "links" plan- zal naar dromenland worden verwezen. Als het aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Medy van der Laan ligt, tenminste. De D66 bewindsvrouwe denkt dat het verlenen van gratis toegang tot den Vaderlandsche cultuurschatten er niet voor zorgt dat een breder publiek er kennis van neemt. Het plan van de VVD wordt gesteund door de fracties van de PVDA en die van de SP maar dus niet door regeringspartij D66. In Engeland verviervoudigde het bezoekersaantal voor de betreffende musea maar mevrouw van der Laan wil dat niet erkennen. Maakt niet uit want na de volgende verkiezingen is haar partij zo goed als non-existent.

Niet alleen aan D66 komt een einde. Als het aan Hans Wijers (grote baas bij Akzo) ligt komt er een einde aan de totaal overbodige regelmatige verhuizing van het volledige Europarlement. De vaste standplaats wordt Brussel en in Straatsburg komt een museum ter nagedachtenis aan de tijd dat het doelbewust vernietigen van kapitaal nog ongestraft kon. Maar ja, zie dat plan er maar in te krijgen bij de werkelijke machthebbers. Enig gevoel van fatsoen lijkt bij deze dames en heren dan ook non-existent.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Abu Mussab Al Zarqawi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!