Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 26, 2006

Benoeming

Benoeming

-"Oei, de kachel is uitgevallen!"-"Nou, gelukkig is-ie niet AANgevallen." Altijd goed om de dag met een lach te beginnen. Met een glimlach gaan slapen en met een glimlach ontbijten. Zo voorkom je een ochtendhumeur.

Ook lachen is de strijd om de toppositie binnen coalitie-partij D66 (Wat nou coalitie? Ze mochten met hun paar schattige zeteltjes meedoen op voorwaarde dat ze hun mond hielden als de Grote Mensen praten. Die hadden D66 alleen maar nodig om aan een meerdereheid te komen.) Loesewies van de Laan speelt de wat saai overkomende Mark Rutte van wie niemand schijnt te weten hoe-ie nu precies over dingen denkt. En of-ie eigenlijk wel denkt. Waarschijnlijk wel. Maar de twijfel blijft. Aan de andere kant staat Alexander Pechtold die graag Verdonk imiteert met zijn wat ongenuanceerde uitspraken. Toch heb ik vele malen liever Pechtold dan Verdonk. Met name omdat Alexander schijnt te menen wat-ie zegt en Rita er alles aan doet om Zwaar Rechts over te komen en hoogstwaarschijnlijk een marketingbureau heeft ingeschakeld om haar te vertellen wat de bevolking vindt zodat zij dat ook kan vinden. Dat deed indertijd Frits Bolkestein (kent U die nog? Inmiddels "adviseur" van een groot olieconcern in Rusland) ook, naar later bleek.

Vanmorgen bleek tijdens een ingelast overleg van de oudercommissie dat er heel wat bij komt kijken als je het schoolplein wilt opknappen, de directeur er mee stopt en aan beide zaken een feest moet worden verbonden. In twee uurtjes brainstormen zijn we toch een heel end gekomen.

Ook een heel eind kwam het groepje feestgangers ("Waaronder ik!" zei de nar) dat onder leiding van collega Natasja kostuums uit mocht zoeken bij Gerritsen Kostuumverhuur. Wij gaan er geweldig uitzien aanstaande vrijdag tijdens een Koninginnenacht-feestje!

Voor en na het kostuumpassen had ik in totaal een uurtje geen afspraken. Die tijd werd inbeslaggenomen met nietsdoen. Heerlijk! Net zo heerlijk als het weer van vandaag! In ieder geval tot aan het einde van de middag
toen het tijd was om m'n zoon op te halen van de Ecokids club. Terwijl zijn vader in slaap was gevallen tijdens het "eventjes liggen, hoor!" had hij gekookt. Zo kwam het dat ik een hamburger met sperzieboontjes kon eten vooraleer af te reizen naar het stadsdeelkantoor. Behalve dat het programmakkoord werd besproken werden ook ondermeer de duo-raadsleden voor de nieuwe periode benoemd. Zo kwam het dat de SP-fractie haar "eigen" José van den Berg kon feliciteren met haar benoeming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!