Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 15, 2005

Teveel

Teveel



Googlewhack:

"up down like a jojo"





Volgens Maurice de Hond staat de SP in de peilingen op 21 zetels en de VVD op 20...
Spannend, hoor!


En dat terwijl het oeroude SP-plan voor een basisverzekering zonder onderscheid tussen ziekenfonds en particulier is "ingepikt" door een Napoleon-wanabee!

Zou Hoogervorst in het geniep lid zijn van de Bonapartistische Partij Nederland? (Met dank aan Philip)
Neen, deze partij heeft niets te maken met een gezonde cholesterol-loze boterham maar alles met de verering van het systeem dat gangbaar was in het sociaal-culturele verleden van de Republiek Frankrijk. Het Frankrijk onder Napoleon Bonaparte dus.


U weet wel: dat was die kleine man wiens broer Lodewijk ooit verklaarde "Ik ben konijn van Holland" en naar wie het zogeheten Napoleon-syndroom is vernoemd: de neiging tot overcompensatie door een of ander gebrek.



Eindelijk wordt er wat gedaan om de lasten te verlichten van de armste landen in de wereld. De armste vijftig worden geholpen met een soortement van Marshall-plan van de UNCTAD:
door het opheffen van handelsbeperkingen zou de economie van die landen met vier procent moeten groeien. Alweer een stap in de goede richting. Als nu eens al het geld dat wordt gebruikt voor oorlogsvoering en andere vormen van "vredeshandhaving" wordt gestoken in het geven van wereldwijde structurele hulp op het gebied van huisvesting, ziektebestrijding, onderwijs en voedselprogramma's?
Neh, da's nog eventjes teveel gevraagd...



Niet teveel gevraagd was m'n zoon's hulp bij de boodschappen vandaag: het muntje van 50 cent als vergoeding was weer welbesteed aangezien hij het op zich nam om de aardappelen te dragen.
Nu lijkt het wel dat wij het altijd zo leuk en gezellig hebben maar ook wij hebben wel'ns mot, hoor!
Neem nu vanmiddag toen we de deal hadden gesloten dat hij buiten mocht spelen zodra hij klaar was met opruimen onder en rond z'n bed. Bij het verplaatsen van stukjes speelgoed, potloden en wat dies meer zij treuzelde hij zo veel dat zijn middag in de soep dreigde te lopen. Mijn hulp bij het opruimen wilde hij niet accepteren. Hij is altijd al iemand geweest van "zelf doen". Als peuter al.

Het geschil was echter al ras opgelost en de rest van de dag verliep bijzonder harmonieus met het gezamenlijk kijken naar Star Wars: Attack of the Clones ( in het kader van zijn opvoeding) als afsluiting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!